Novi most u upotrebi za dvadesetak dana

 Novi most u upotrebi za dvadesetak dana

Most kod bazena Prestiž, prvi od četiri nova pešačka mosta koji Paraćin rekonstruiše sredstvima  Vlade Švajcarske u okviru projekta izgradnje sistema za odbranu od poplava biće u upotrebi do kraja meseca, nakon što budu završeni betonski i elektro-radovi, zatim postavljanje funkcionalnog i ambijetalnog osvetljenja, kao i ograde od leksana. Konstrukcija novog pešačkog mosta teška je 30 tona, dužine 32m i širine 2,7m.

Ovo je prvi od četiri pešačka mosta koji će biti izgrađen na Crnici koji je vredan 1,8 miliona evra. Za desetak dana biće postavljen i most kod Spomenika Branku Krsmanoviću, nakon čega će biti srušena i preostala dva mosta i umesto njih izgrađeni novi. Svi mostovi biće za metar viši u odnosu na stare, prema uslovima JVP „Srbijavode“, čima će zaštita stanovništva Paraćina od poplave i izlivanja Crnice biti na višem nivou.

Rekonstrukciju, odnosno izgradnju mostova u Paraćinu, finansira Vlada Švajcarske, a donacija Opštini Paraćin je ugovorena u saradnji sa nekadašnjom državnom Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima

Povezane objave