OK Borac „preživeo“ tešku sezonu, OK Jedinstvo u finišu osvojio ligu

 OK Borac „preživeo“ tešku sezonu, OK Jedinstvo u finišu osvojio ligu

Pobedom od 0:3 nad paraćinskom ekipom, Jedinstvo iz Stare Pazove osvojilo je odbojkašku Prvu ligu Srbije prestigavši u samom finišu sezone ekipu Karađorđa iz Topole. Momci iz Stare Pazove naredne sezone zaigraće Superligu u kojoj su se u više navrata takmičili.

Celu ovu sezonu smo se spremali da budemo jedna od 3 ekipe koja će preći u Superligu. Ovo što smo danas ostvarili zaista…ne mogu da kažem da nismo očekivali da ćemo biti u vrhu, ali da budemo prvi pored Topole i Novog Sada koji su bili zaista kvalitetne ekipe, pre svega Topole. Već posle Pazara ja mislim kada smo uzeli taj bod da je to već bilo gotovo ono što bi rekli matematički. Međutim, nismo se time zadovoljili, ekipa je pokazala da ima karakter, želeli su to prvo mesto i eto danas ova utakmica je odlučila i ja čestitam mojoj ekipi, naročito starijim igračima koje je teško naterati kada je sve već gotovo da smognu tu motivaciju, drago mi je što smo to uspeli.

kaže Željko Vukelić, trener OK Jedinstvo Stara Pazova.

Trener osvajača Prve lige Srbije kaže da će u narednom periodu cilj kluba biti da postane stabilan superligaš.

Jako bi voleli ako bi sastavili kvalitetan tim, uz ove igrače, koji bi mogao da nekoliko godina zaredom ostanu u Superligi. To je boljka koja nas prati – ne možemo da oformimo neki tim koji bi malo duže trajao. Imamo ovde 8 naših domaćih igrača koji su od 2001. do 2003. godišta i oni su naše takozvano blago u Pazovi, ti momci od kojih očekujemo da zamene ove starije igrače. Mislim da je budućnost staropazovačke odbojke u njima.

ističe Željko Vukelić, trener OK Jedinstvo Stara Pazova.

Paraćinski Odbojkaški klub Borac imao je veoma turbulentnu sezonu i do pretposlednjeg kola nije bilo izvesno da će opstati u ovom rangu takmičenja. Čitavu sezonu koja je iza njih, večeras je za lokalni.rs prokomentarisao trener Paraćinaca Marko Jovanović:

Ja mogu da kažem da je ovo najteža i najzahtevnija, psihički pre svega, sezona u mojoj karijeri i igračkoj i trenerskoj. Zahvalio bih se pre svega igračima i ljudima oko kluba koji su svi zajedno zaslužni za naš opstanak u ligi, što jeste bio neki cilj u koji mnogi nisu verovali, ali eto uspeli smo po ko zna koji put da ih iznenadimo.

rekao je Marko Jovanović, trener OK Borac Paraćin.

Planovi i ambicije za narednu sezonu u velikoj meri zavisiće od finansija, a radiće se na pojačavanju tima kako bi ekipa bila stabilan prvoligaš.

Pojačaćemo rad sa mladim igračima, sa kadetskom ekipom. Iskoristićemo ovo proleće i leto da sa njima radimo stvarno ozbiljno i da odatle izvučemo nekog igrača za sledeću sezonu prvog tima. Videćemo, na osnovu para ćemo praviti ekipu. Što se mene tiče, više mi nije interesantno da se u ovoj ligi borim za opstanak, voleo bih da to bude neka ozbiljnija priča gde ćemo probati da jurimo gornji deo tabele, pa što da i napadnemo ulazak u Superligu. To i možemo kada bi naša dva igrača koji igraju u Superligi (Dušan Petrović i Aleksandar Simić) vratili u Paraćin i sa još nekim pojačanjima, možda bi to i uspeli da uradimo. Naravno, ono na čemu ja insistiram stalno ovih godina – Prva liga se ne igra sa tri treninga u hali, igra se sa pet treninga u hali i minimum tri u teretani. To je nešto na čemu ćemo insistirati, da ta ekipa koja bude skupljena trenira svakog dana.

ističe Jovanović.

Povezane objave