Omaž Branku Radakoviću u četvrtak i petak u paraćinskom RISC-u

 Omaž Branku Radakoviću u četvrtak i petak u paraćinskom RISC-u

Branko Radaković bio je srpski reditelj, glumac, rok muzičar i multimedijalni umetnik. Bavio se i poezijom i slikarstvom. U svojoj filmografiji ima mnoštvo kratkih eksperimentalnih filmova, ali i dokumentarne – a jedan od njih je dugometražni muzički dokumentarac Bilo jednom u Paraćinu čija su tema najznačajnije autorske rok grupe Paraćina.

Upravo ovaj dokumentarac, ali i druge filmove ovog autora koji je prepano preminuo u 36. godini Paraćinci će moći da vide u bioskopskoj sali RISC-a u četvrtak i petak, kada Kulturni centar organizuje omaž ovom paraćinskom autoru.

Diplomirao je 2005. na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Iste te godine se nastanio u Baču, gde je živeo i predavao likovnu kulturu u osnovnoj školi sve do svoje prerane smrti.

Napisao je zbirku pesama Trag koji ostaje, a godine 2006. počinje da se bavi filmom.  Učestvovao na mnogobrojnim festivalima u Srbiji i svetu, a njegov kinematografski rad izuzetno cene i domaći i svetski filmski kritičari. Preminuo je 4. novembra 2018. godine u Baču u 36. godini života.

Događaj u sećanje na Branka Radakovića i u četvrtak i u petak počeće u 17h, a gost će biti Miroslav Bata Petrović, filmski autor i producent.

Povezane objave