OO POKS Paraćin uputio molbu predsedniku opštine sa merama koje treba preduzeti za bolju bezbednost dece i građana

 OO POKS Paraćin uputio molbu predsedniku opštine sa merama koje treba preduzeti za bolju bezbednost dece i građana

Opštinski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije održao je konferenciju a novinare povodom nedavnih tragičnih događaja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu i dan kasnije u Mladenovcu u kojima je živote izgubilo ukupno 17 osoba. Cilj je skrenuti pažnju javnosti ali i nadležnih organa da ti događaju moraju podstaći ozbiljne promene i korake.

Paraćinski Poks predao je na pisarnici opštine zvaničnu molbu naslovljenu na predsednika opštine Paraćin u kojoj je izneto nekoliko predloga daljeg postupanja.

Potpredsednik opstinskog odbora Pokreta obnove kraljevine srbije Miloš Tomić istakao je da dosadašnji rad paraćinskih škola nije negativno ocenjen, ali da ukoliko postoji problem sa manjkom psihologa i pedagoga nadležni treba time da se pozabave.

Mimo ovih predloga i molbi, Radomirović se osvrnuo i na jednu od najavljenih mera Vlade Srbije, a to je oduzimanje legalnog oružja građanima, sa čim ovaj pokret nije saglasan.

Radomirović je istakao da su namere Pokreta da ne politizuje celu situaciju i zato je dokument upućen lokalnoj samoupravi naslovljen kao molba a ne kao zahtev i da je sve učinjeno sa ciljem unapređenja bezbednosti građana opštine Paraćin. 

Povezane objave