Otvorena prva izložba fotografija članica Art Team-a

 Otvorena prva izložba fotografija članica Art Team-a

36 fotografija 7 autorki – članica foto grupe Art Team od večeras krasi prostor Galerije u prolazu paraćinske Biblioteke. Ovo je prva izložba kojom su prikazana dela fotografkinja ove foto grupe.

Fotografkinje Nataša Petrović, Nevenka Milojković, Katarina Jevtić, Milica Filipović, Jovana Dinić, Irena Filipović i Marija Nikolić Paraćincima su se predstavile onim što ih inače inspiriše. Kažu da iako su sve različite, pa tako i njihovi radovi, sve ih povezuje – ljubav prema fotografiji.

Kao što možete vidite, na fotografijama su različiti motivi. Sve mi, autorke, smo utkale i neki deo sebe u ove fotografije. Ja volim prirodu pre svega i trudim se da te neke neverovatne prizore i trenutke ovekovečim i da na neki način otrgnem od zaborava. Kaća, recimo, pokušava da prikaže tu neku dečiju nevinost i radost kroz te neke tople boje. Milica na primer, prikazuje stvari iz svakodnevnog života i pokazuje da se u stvari iza tih svakodnevnih stvari pored kojih nekad tek tako prođemo, krije nešto mnogo više, neka važnija poruka.

kaže Nevenka Milojković, jedna od autorki.

Ideja za izložbu potekla je od Leposave Ivanković, direktorke NB „Dr Vićentije Rakić“. Ona je istakla da je jako ponosna što biblioteka stoji iza jedne ovakve izložbe.

Smatram da je ona veliki korak i za našu ustanovu, kao i za Art Team. Art Team je iznedrio jednu vrednu grupu autora – neću reći fotografkinja zato što su one pre svega autori, žene, talentovane, vide svet na poseban način, boje ga posebnim bojama , srcem pre svega i to se vidi na fotografijama. One su od motiva prerasle u autore i ja im na tome čestitam. Žena je na prošloj izložbi bila motiv, ovde žena traži svoj izraz i očigledno ga nalazi i na putovanjima, u deci, prirodi…Ja im čestitam i želim da i dalje uspešno rade i uče, a svojom brojnošću su zaista obogatile Art Team.

ističe Leposava Ivanković.

Izložbom umetničkih fotografija članica ove foto grupe, Art Team zaokružuje jednu uspešnu godinu. Ovo je sedma ovogodišnja štampana izložba, pored dve međunarodne koje je Art Team organizovao u 2021. godini.

Povezane objave