Otvorene prostorije POKS Paraćin

 Otvorene prostorije POKS Paraćin

Prostorije opštinskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije od danas se nalaze na uglu ulice Vožda Karađorđa broj 83. Svečanom otvaranju prostorija prisustvovao je veliki broj članstva paraćinskog odbora, ali i visokih zvaničnika ovog Pokreta.

Mirko Čikiriz, zamenik predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije izjavio je da mu je velika čast što je danas u Paraćinu i podsetio da je POKS deo koalicije NADA koja će zajedno sa Demokratskom strankom Srbije i još 25 građanskih pokreta nastupiti na predstojećim izborima.

Mi smo jedina politička grupacija koja se zalaže za kompletnu promenu sistema – ekonomskog, političkog i ono što je najvažnije – sistema vrednosti. Nama su uzor evropske moderne kraljevine i uzor je Kraljevina kakva je nekad bila kada je, primera radi, u Paraćinu se proizvodio najbolji štof na svetu. Kada smo imali fenomenalne ljude koji su se istakli u svom svojim oblastima. To što je bilo karakteristično za Paraćin bilo je karakteristično i za celu Kraljevinu koja je iznedrila i jednog Teslu i jednog Milankovića, Pupina, Cvijića…tada je naša zemlja bila među najrazvijenijim evropskim zemljama. Danas smo republika koja nikako da nađe pravi put.

istakao je Čikiriz.

Miloš Parandilović, portparol koalicije NADA pohvalio je rad paraćinskog odbora POKS-a na čelu sa predsednikom Nemanjom Radomirovićem.

Drago mi je što smo danas u Paraćinu sa ovim sjajnim ljudima i što smo gosti sjajnog Nemanje Radomirovića koji je za vrlo kratko vreme formirao jedan respektabilan opštinski odbor, slobodno mogu da kažem jedan od najboljih opštinskih odbora POKS-a, a samim tim i udarne koalicije NADA. Mi se zalažemo za potpunu demontažu ovog trulog sistema koji je 76 godina zaglupljivao ovu naciju i sakatio je mentalno. Cilj koalicije je da iz sistema izvlači najbolje ljude, potpuno je nebitno ko će se naći na kojoj poziciji – iz koje je partije i da li je stranački opredeljen, samo je bitno da je taj neko kvalitetan. Na tome će ova koalicija insistirati.

kaže portparol koalicije NADA, Miloš Parandilović.

Parandilović je dodao da do promena nije moguće doći u kratkom periodu, jer treba menjati čitav sistem koji je na snazi već 76 godina, te da će koalicija koju predstavlja svojim delovanjem nastojati da se to desi što ranije.

POKS Paraćin na čijem je čelu Nemanja Radomirović broji preko 200 članova i ima tri potpredsednika. To su Nevenka Petrović, Miloš Tomić i Milan Mikić.

U našem moravskom kraju ideja monarhizma nije zamrla svih ovih 80 godina, tako da je naša odluka da podržimo tu ideju dočekana raširenih ruku. Želimo da odavde, iz srca Srbije, krene ta promena našeg društva.

istakla je potpredsednica POKS Paraćin Nevenka Petrović.

Prema rečima Ivice Savića, predsednika Izvršnog odbora OO Pokreta obnove Kraljevine Srbije, ovaj opštinski odbor je za dva meseca postojanja okupio preko 200 članova i nastavlja da raste.

Ono na čemu insistira naša partija jeste tradicija i poštovanje naše prošlosti i istorije, dakle sve ono što se prethodnih godina guralo u jedan mrak i poniženje, mi to pokušavamo da prezentujemo na jedan pozitivan način, odnosno onako kako jeste. Pa u to ime, za srpsku krunu, za kralja i otadžbinu, svi koji dele isto mišljenje su dobrodošli.

ističe Savić.

Svečanom otvaranju prostorija Pokreta prisustvovali su i potpredsednik Izvršnog odbora POKS Srbija Goran Jeličić, kao i Mališa Rajić, koordinator za Pomoravski okrug. Prostorije u ulici Vožda Karađorđa 83 biće otvorene radnim danima u periodu od 10-15h.

Povezane objave