Paraćinac Saša Petrović među 8.000 takmičara polumaratona u Nici

 Paraćinac Saša Petrović među 8.000 takmičara polumaratona u Nici

Ovog vikenda je u Francuskoj, u Nici održan Međunarodni polumaraton na kome je profesor fizičke kulture iz Paraćina Saša Petrović reprezentovao naš grad. Na ovom polumaratonu učestvovalo je oko 8.000 takmičara iz celog sveta: Kenije, Tunisa, Engleske, Španije, Nemačke…

Kao što to uvek čini, osim uspešno istrčane distance od 21km, Petrović je iskoristio priliku da poveže našu Opštinu sa srpskom zajednicom u Francuskoj. Aktivnost je sprovedena posetom Savezu Srba Francuske gde mu je domaćin bio predsednik Saveza gospodin Vladan Radovanović.

U samu promociju grada bili su uključeni i Gradska biblioteka, Zavičajni muzej, Turistička organizacija, Srpska fabrika stakla, kao i Vinarija Ralević, predsednik udruženja paraćinskih pčelara Nebojša Ponjević, gazdinstvo Slobodan Milošević, Sportski Savez-koji su spremili poklone za našu zajednicu u Nici u vidu knjiga paraćinskih pisaca, magneta, vina, rakije, meda, čaša i vaza, majica, kačketa, rokovnika… Dakle, autentični darovi baš iz Paraćina. Tema razgovora su bili pre svega učenici naših škola i šta je najbolje za njih (kroz neke eventualne razmene, ekskurzije i sve ono što je za dobro đaka…zatim naše srpsko odeljenje u samoj Nici i njihov rad. Budući da je u toku realizacija saradnje između Beograda, Niša i Nice i naš grad koji je na samoj ruti auto-puta može biti interesantan. – kaže Saša Petrović.

Profesor Petrovic se ovom prilikom zahvalio na podršci i nekolicini uspešnih paraćinskih privrednika, kao i SRC Paraćin. On je istakao da je promocija grada preko nastupa na polumaratonima kao najboljoj priredbi zdravlja, sportskih navika kao i pozitivnog odnosa prema zivotu i konekcije među gradovima i ljudima svakako još jedna aktivnost za opšte dobro svih građana.

Povezane objave