PARAĆINCI NA SVETSKOM PRVENSTVU U MINI FUDBALU

 PARAĆINCI NA SVETSKOM PRVENSTVU U MINI FUDBALU

Svetsko prvenstvo u Kataru svakako je događaj o kome se u ovoj godini najviše priča. Ipak, retko ko zna da se dva meseca ranije dešava Mundijal u malom fudbalu na kom će Srbija prvi put učestvovati, a u reprezentaciji će se naći čak sedmorica Paraćinaca!

screenshot https://soccafederation.com/competition/2022-world-cup-hungary/

Stefan Marić, Dušan Marinković, Vladimir Milivojević, Mladen Jovanović, Nemanja Gajić, Zvonko Jakovljević i Marko Spasić koji je i kapiten reprezentacije 10. septembra obući će dres Srbije na Svetskom prvenstvu u malom fudbalu koje će biti održano u Mađarskoj. Srbija će u prvom meču snage odmeriti sa domaćinom takmičenja – reprezentacijom Mađarske u subotu od 19h. Selektor reprezentacije Srbije je Srđan Stevanović, fudbalski sudija sa internacionalnim iskustvom u malom i velikom fudbalu.

Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije malog fudbala SOCCA i učestvovaće čak 42 reprezentacije. Pored Mađarske i Srbije, u grupi A nalaze se još i Bugarska, Egipat i Obala Slonovače.

 Treba naglasiti da se ne radi o futsalu, već o malom fudbalu koji se igra 5+1.

Paraćinci koji će biti deo reprezentacije čine deo ekipe Chesterfield koja se već 5 godina takmiči u raznim beogradskim ligama za mali fudbal. Pored 9 momaka iz Paraćina (osim momaka koji će se naći na prvenstvu u Mađarskoj još i Miloš Milošević – kapiten, Ivan Radisavljević i Igor Petković), u ekipi su i 4 momka od kojih je jedan iz Crne Gore, jedan iz Kuršumlije i dvojica iz Beograda. Ekipa Chesterfield je u ligi koju organizuje Sportme osvojila 1. mesto.

Paraćinci koji će zaigrati za reprezentaciju Srbije imaju tu čast da debituju u bojama Srbije s obzirom na to da se naša zemlja prvi put takmiči u prvenstvu koje se organizuje od 2018. godine. Prvo Svetsko prvenstvo u malom fudbalu održano je u Lisabonu, a finalnu utakmicu sudio je poznati arbitar Mark Klatenburg. Turnir je podržan od strane Lukasa Podolskog, kao i Nejmarove fondacije.

Povezane objave