Paraćinci slavili protiv Studenta za kraj, i naredne sezone ćemo ih pratiti u MRL ZAPAD

 Paraćinci slavili protiv Studenta za kraj, i naredne sezone ćemo ih pratiti u MRL ZAPAD

Rezultatom 91:65 završen je meč paraćinskoj Hali sportova između KK Paraćina i KK Studenta iz Bajine Bašte, poslednji u ovoj sezoni košarkaške Regionalne lige Zapad. Paraćinci su opstanak u ovom rangu takmičenja obezbedili u prošlom kolu pobedom nad Slogom Elite, ekipom koja je poslednjeplasirana na tabeli.

Mi smo u prethodnom kolu izborili opstanak, oni su ispali, jako je teško igrati ovakve mečeve naročito poslednje kolo. Nismo dobro ušli u utakmicu, međutim u drugom poluvremenu pokazali smo taj neki naš kvalitet dobrom odbranom. Zalaganjem igrača uspeli smo da dobijemo ovu utakmicu sa jako velikom razlikom. Želeo bih da čestitam mojim igračima na zalaganju u čitavoj ovoj sezoni.

rekao je Ivan Simić, trener KK Paraćina.

KK Student kao pretposlednja ekipa na tabeli, uz Slogu, ispada iz ovog ranga takmičenja. Miloš Veselinović, kapiten tima iz Bajine Bašte, kaže da će im ambicije biti da se što pre vrate u MRL Zapad.

Bili smo oslabljeni sa igračima, slab nam je bio roster, trudili smo se kroz celu sezonu to da nadoknadimo, ali nije nam išlo. Zaista nismo očekivali ovakav ishod na kraju sezone.Plan za narednu sezonu je sigurno da se vratimo u Prvu srpsku ligu.

kaže Veselinović.

Nikola Vasić iz KK Paraćina kaže da je večeras teško bilo pronaći motiv da se pruži dobra partija, ali sreća je ipak bila uz domaći tim:

Jedva smo našli neki motiv da odigramo kako treba, na svu sreću pobedili, a pre toga obezbedili opstanak. Ova sezona nam je bila turbulentna. Počeli smo sa dve pobede, odjednom smo doživeli neki nagli pad; promena jednog trenera, promena drugog trenera…teško je bilo naći motiv za nastavak. Međutim, uspeli smo i ostvarili zacrtani cilj. Nije nam ovo bio početni cilj za ovu sezonu, već plejof, međutim stvari se nisu odvijale kako smo želeli. Za sledeću sezonu se nadam napadu na viši rang takmičenja.

ističe Vasić.

U plejautu tim iz Paraćina zabeležio je 6 pobeda i dva poraza i trener Simić zadovoljan je učinjenim. Smatra da klub zaslužuje više od plejauta „Srpske lige“ i da može mnogo bolje:

Ovaj tim ne zaslužuje da igra plejaut i pokazali smo to svima ovom igrom. Zaista smo pokazali da smo jedan ozbiljan protivnik i da smo zaslužili da budemo u plejofu. Šta može bolje? Pa pre svega organizacija kluba može da se podigne na još viši nivo – rad sa mlađim igračima i naravno, ne sme da se desi da sada, evo završili smo sezonu 1. aprila i da se skupimo tamo negde 15-20. avgusta. Moramo već sad od ponedeljka da počnemo sa razgovorom sa igračima koji bi hteli da ostanu i da vidimo šta možemo da dovedemo. I da onda 20. avgusta kad se skupimo već imamo 90% tima za narednu sezonu. Da pojačamo trening, da imamo još više dana za trening. I naravno, da nas zdravlje samo služi, da zaista budemo jedno. Da budemo jedinstveni, da budemo tim. Uvek moramo da težimo višim ciljevima.

odlučan je trener Simić.

Povezane objave