Paraćinke osvajačice Ženske regionalne lige Jug

 Paraćinke osvajačice Ženske regionalne lige Jug

Trijumfom od čak 43 poena razlike nad ekipom OKK Šapca (85:42) paraćinske košarkašice osvojile su Žensku regionalnu ligu Jug i naredne sezone takmičiće se u višem rangu – Drugoj ženskoj ligi Srbije.

Ekipa OKK Paraćina kroz ovu ligu prošla je neporaženo, a Paraćinke su titulu osvojile kolo pre kraja plejofa. S obzirom na to da je ovo poslednja utakmica pred domaćom publikom, košarkašicama je večeras generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije Dušan Đurić dodelio pehar i medalje.

Ko prati samo krajnji rezultat iz kola u kolo tokom ove sezone, rekao bi da su se Paraćinke prošetale kroz ŽRL Jug, s obzirom na ubedljive pobede od po nekoliko desetina razlike. Koliko iza svake takve pobede stoji truda i rada, ipak, najbolje znaju trener ove ekipe i igračice OKK Paraćina.

Na početku sezone rekao sam da ako budemo svi zdravi, mislim da neće biti problema da ostvarimo ono što smo zacrtali, a to je da uđemo u viši rang. Par meseci kasnije to se ispostavilo kao tačno. Uspeli smo da budemo svi na okupu, da dobro treniramo – ove devojke treniraju svakog dana, daju maksim na svakom treningu. Ovo je ogroman uspeh za naš klub, za naš grad. Ovo su naše devojčice, devojčice našeg grada koje su napravile fenomenalnu stvar. Prethodne četiri godine mi smo svaki put bili u tom plejofu. Prve godine je bilo naše neiskustvo, druge godine koronavirus, treće malo nepravde, malo nesreće na našoj strani jer za jedan poen nismo ušli u viši rang. Mislim da smo sazreli kao ekipa i zasluženo ušli u Drugu ligu Srbije.

istakao je Dušan Jovanović, trener OKK Paraćin.

Od samog starta sezone, ambicije su bile jasne. Paraćinke su borbenost pokazivale iz meča u meč, a gotovo da nije bilo rezultatske razlike u mečevima odigranim na domaćem i gostujućem parketu. Kakav je osećaj sada, kada je cilj ostvaren, rekle su nam Jovana Radovanović i Anja Radonjić:

Već nekoliko godina nam izmiče ta liga, neveratno je to što se borimo već evo 4 godine, težimo ka tome i nisam još uvek ni ja svesna, ali predobar je osećaj.

rekla je kapitenka paraćinske ekipe Jovana Radovanović.

Osećaj je neverovatan. Ova ekipa dosta dugo trenira zajedno, mi smo sigurno nekih 5-6 godina i više zajedno, ovo nam je bila želja bukvalno od malih nogu jer se toliko dugo poznajemo, tako da mi je baš drago što smo najzad uspele u tome. Volela bih da se zahvalim našem treneru Dušanu Jovanoviću, odradio je divan posao. Preuzeo nas je u najtežem trenutku, kada nam je pre par godina preminuo trener Života Radovanović. Takođe bih htela i nastavniku Žići da se zahvalim, on je ipak neko ko nas je naučio prvim koracima, tako da i on je mnogo zaslužan za ovo.

rekla je Anja Radonjić, košarkašica OKK Paraćin.

O planovima za narednu sezonu rano je govoriti, ali trener Jovanović kaže da će neki okvirni cilj biti sredina tabele Druge lige Srbije.

Videćemo kakva će situacija biti, neki cilj u ovom trenutku je neka sredina tabele, nemamo nameru da napadamo Prvu ligu. Naravno da su primarni cilj mlađe kategorije, želimo da igramo u pionirskoj-kadetskoj kategoriji tu jedinstvenu ligu i da naše mlađe igračice budu baza naše ekipe.

rekao je Jovanović.

Povezane objave