Paraćinske košarkašice poražene od Nišlijki, za kraj im treba pobeda za opstanak u Drugoj ligi

 Paraćinske košarkašice poražene od Nišlijki, za kraj im treba pobeda za opstanak u Drugoj ligi

Seniorke OKK Paraćina pretrpele su poraz na domaćem od ekipe niškog Studenta u pretposlednjem kolu ove sezone Druge ženske lige Srbije. Rezultat na kraju susreta u paraćinskoj hali sportova iznosio je ubedljivih 77:54 (16:23; 08:20; 09:23; 21:11).

Student je drugoplasirana ekipa na tabeli i jedan od pretendenata na viši rang takmičenja, te ovaj poraz i nije došao neočekivano.

Što se tiče ove utakmice, ja mogu da budem donekle zadovoljan pristupom utakmici i načinu kako smo se ponašali tokom cele utakmice. Imali smo malih problema u 3/4 gde smo izgubili tu agresivnost o kojoj smo pričali, ali generano, tokom ove tri četvrtine smo imali tu agresivnost i ono što smo hteli, a to je protok lopte u napadu, napadanje koša i donekle neki otvoren kontranapad. U suštini, ima dosta pozitivnih stvari iz ove utakmice protiv tako jake ekipe.

kaže Dušan Jovanović, trener OKK Paraćin.

Poslednju utakmicu u ovoj sezoni Paraćinke će igrati u Prijepolju protiv tamošnje Mileševke. Neophodna je pobeda kako bi uspele da opstanu u ovom rangu takmičenja.

To je jedini način da opstanemo u ligi. Igramo protiv ekipe koja je na sredini tabele, protiv koje smo izgubili 5 ili 6 razlike kući. Nadam se da ćemo svi biti tu i nadam se da ćemo kompletni otići dole i probati da dobijemo tu utakmicu. Naš glavni konkurent ( Ljubovija) će igrati protiv Topolčanke koja je prva na tabeli, tako da očekujemo da Topolčanka dobije tu utakmicu. Mi imamo bolji koš količnik u odnosu na Ljuboviju i ukoliko pobedimo u Prijepolju opstaćemo u ligi.

objašnjava Jovanović.

Trener paraćinskih košarkašica objašnjava šta bi, u slučaju opstanka u ovom rangu takmičenja, naredne sezone moglo bolje:

Bićemo iskusniji za tu jednu sezonu – prva sezona kako kažu svi je najteža. Videli smo o čemu se radi ovde, videli smo da je mnogo jača i ozbiljnija liga od one koju smo igrali prošle godine, tako da ćemo biti mnogo pametniji sledeće godine.

ističe Jovanović.

Paraćinke za sada imaju skor od 4 pobede i 17 poraza, a poslednju utakmicu sezone igraju narednog vikenda – u subotu 1. aprila u Sportskoj dvorani Prijepolje.

Povezane objave