Pobednicima konkursa „Partnerstvo za budućnost“ dodeljeni sertifikati

 Pobednicima konkursa „Partnerstvo za budućnost“ dodeljeni sertifikati

foto: A.P.Đ.

10 projekata neprofitnih organizacija, ustanova i udruženja građana sa teritorije opštine Paraćin dobilo je nagrade u ukupnom iznosu od 30 000€ – pojedinačno po 3 000. Pobednicima konkursa danas su svečano uručeni sertifikati. Ovim konkursom kompanija „Moravacem“ već 12 godina podržava različite inicijative s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Ove godine za sredstva je konkurisalo 39 organizacija. Pobednici konkursa su: Dom zdravlja Paraćin, Udruženje građana „Pridruži se“ Paraćin, Turistička organizacija opštine Paraćin, Udruženje građana „Naša podrška“, Dom omladine Paraćin, Sportski savez opštine Paraćin, Plivački vaterpolo klub Paraćin, Omladinski košarkaški klub Paraćin, Studenstka organizacija Paraćin, Udruženje građana „Svi za Paraćin.

Sertifikate je nagrađenima uručio finansijski direktor kompanije „Moravacem“ Zoran Mijatović koji je ovom prilikom istakao da je društvena odgovornost jedan od ključnih elemenata poslovanja ove kompanije.

Zato je ovaj projekat i ostao toliko godina da živi, odolevajući čak i ovim izazovima u poslednje dve godine koji su sastavni deo naših života.

rekao je Mijatović

Među nagrađenima našli su se i projekti upravo vezani epidemiološku situaciju i „pobedu“ nad virusom korona. Zahvaljujući ovom projektu, Paraćinci će dobiti još jedan punkt za masovnu imunizaciju protiv kovida 19.

Punkt će biti lociran na prostoru parkinga ispred Dečijeg dispanzera. Najkasnije do Nove godine i ovaj punkt počeće sa radom i u njemu će se obavljati i vakcinacija i revakcinacija.

kaže Vesna Vesić, direktorka Doma zdravlja

Da je epidemija uticala i na psihičko zdravlje ljudi, primetili su iz UG „Naša podrška“, te se njihov projekat bazira upravo na zaštiti mentalnog zdravlja u doba korone. Partner na projektu je i Centar za socijalni rad.

U toku 2020. godine na teritoriji opštine Paraćin evidentirana je 271 žrtva nasilja u porodici, što je daleko više nego prethodnih godina, a na šta je uticala cela ova situacija. Projektom smo predvideli tri uporedne aktivnosti – za početak otvaranje portala „Podrška“ gde ćemo svakodnevno informisati sugrađane o pravima i svim temama vezanim za socijalnu i psihološku zaštitu. Predviđeno je i da na portalu postoji opcija za besplatnu pravnu pomoć tako da će svi koji imaju problem moći da se anonimno obrate timu naših pravnika. Takođe, u planu je osnivanje psihološkog savetovališta koje će biti besplatno za sve naše sugrađane.

ističe Aleksandra Jokić iz UG „Naša podrška“

Dom omladine Paraćin prilikom konkurisanja mislio je na najmljađe. Ova ustanova dobila je sredstva za realizaciju projekta „Ulica dečijih radosti“.

Projekat između ostalog podrazumeva likovne i muzičke radionice, sve što se tiče dece. Fokusiraćemo se na to da organizujemo veliki broj radionica gde će deca moći da iskoriste to u pozitivne svrhe. Sa realizacijom počinjemo 1. oktobra – neke će radionice biti na otvorenom, a neke u novom Kulturnom centru, Hali sportova, Pozorištu.

kaže v.d. direktora Doma omladine Paraćin

Ovogodišnji konkurs „Partnerstvo za budućnost“ bio je otvoren od 14. maja do 7. juna. Pobednici će svoje projekte realizovati u narednih 6 meseci. Ovaj konkurs na kome pravo učešća imaju sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin deo je politike društveno odgovornog poslovanja kompanije „Moravacem“ od 2008. godine.

Povezane objave