Pokazni ragbi trening za paraćinske školarce

 Pokazni ragbi trening za paraćinske školarce

Preko 40 osnovaca danas je prisustvovalo prvom probnom ragbi treningu koju je na pomožnom terenu SFS Borca organizovao Ragbi klub Car Dušan Silni. Uprava i članovi ovog ragbi kluba prethodnih dana vršila je promociju ragbi sporta po paraćinskim osnovnim i srednjim školama, a rezultat tih aktivnosti upravo je danas održani trening za sve zainteresovane školarce.

Promociju smo krenuli iz OŠ Stevan Jakovljević, posle toga smo nastavili sa svim osnovnim i srednjim školama. Imali smo dosta prijavljenih interesenata za probni trening, ovde ima njih četrdesetak, a mnogi su otkazali dolazak zbog slave – letnjeg svetog Nikole. Nadamo se da će na sledećem treningu biti još veći broj dece. Danas pokazujemo neke osnove, nešto da njima bude dosta zanimljivo. Nećemo ih zamarati nekim pravilima, stvarima koje će učiti tek kasnije. Nešto najprostije sa loptom, šutiranje, obaranje, malo zanimljivih nekih vežbi.

kaže Vukašin Šćepanović, predsednik RLK Car Dušan Silni.

Među onima koji su danas došli na trening najviše je bilo učenika 5. i 6. razreda, nešto manje onih koji su uzrasta 14 i 15 godina. Neke od njih pitali smo šta ih privuklo kada je ragbi u pitanju i zbog čega bi voleli da se ovim sportom bave:

Mene je privuklo to što je ovaj sport veoma zanimljiv, malo imam višak kilograma pa da bih malo smršao i kako bi malo naučio neki sport pošto nisam trenirao puno sportova. Ovo mi je veoma lep sport.

kaže dvanaestogodišnji Vukašin Živković.

Došao sam danas ovde zato što mi se svidelo to što prihvataju svakog – i ko je mali i ko je veliki, i ko je debeo i ko je mršav. Mnogo mi je lep sport, voleo bih da nastavim da treniram.

rekao nam je David Urošević koji ima 11 godina.

Iako važi za grublji sport, u prilog činjenici da su to samo predrasude o ragbiju govori i to da se danas na starom terenu Borca nalazila i nekolicina devojčica uzrasta 12 godina. Danijela Pavlov rekla nam je šta je nju privuklo zbog čega se ona upustila u ragbi avanturu:

Meni je ovaj sport nekako baš zanimljiv i volela bih da treniram, da uđem u neku ligu i da se takmičim. Meni se ovo sviđa i nadam se da ću trenirati dosta dugo.

kaže dvanaestogodišnja Danijela.

Besplatni probni treninzi održavaće se tokom čitavog leta – do kraja avgusta, a za septembar je u planu turnir sa prijateljskim klubovima iz Srbije, kaže Vukašin Šćepanović, predsednik RLK Car Dušan Silni.

Kome se ragbi zasviđa i bude nastavio da trenira posle leta, biće selektiran u svoju selekciju i imaće grupe i turnire u kojima će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz naše zemlje.

objašnjava Šćepanović.

Iz kluba takođe poručuju da su na pokaznim treninzima dobrodošli svi zainteresovani, bez obzira na uzrast i pol.
RLK Car Dušan Silni paraćinski je ragbi klub koji postoji od 2017. godine i danas ima preo 50 registrovanih članova kluba – najviše Paraćinaca, ali i iz Ćuprije, Jagodine, Kruševca, Niša. Ovaj ragbi 13 klub itakmiči se u Drugoj B ligi Srbije, a pored toga igra i Prvenstvo Srbije, Kup Srbije, kao i međunarodnu Balkan Superligu.

Povezane objave