Predavanjem „Put do dobrog proizvoda“ započet projekat za profesionalizaciju žena i mladih

 Predavanjem „Put do dobrog proizvoda“ započet projekat za profesionalizaciju žena i mladih

Uvodnim seminarom pod nazivom „Put do dobrog proizvoda“ u Regionalnom inovacionom start ap centru započeta je realizacija projekta za profesionlizaciju žena i mladih koji se bave rukotvorinama. Ovaj projekat RISC realizuje u saradnji sa organizacijom Etno mreža.

Seminar organizujemo sa kolegama i koleginicama iz Etno mreže, krovne organizacije koja se bavi narodnom radinošću – namenjen je svim našim sugrađankma koje se bave nekim oblikom narodne radinosti, rukotvorinama. Cilj je poboljšanje njihovog poslovanja, kroz usavršavanje marketinških sposobnosti, brendiranje i analizu mogućih kanala distribucije i prodaje do krajnjih korisnika. Etno mreža je poznata po tome što je u prethodnom periodu realizovala puno projekata upravo ovog tipa i jedna od mogućnosti saradnje je ta da naše sugrađanke svoje proizvode plasiraju dalje ka ambasadama koje postoje na teritoriji Republike Srbije.

objašnjava Aljoša Gligorijević, direktor RISC-a.

Projekat će biti realizovan do kraja tekuće godine, a ono što sledi jeste odabir teme koju će učesnice obrađivati na obukama i prezentacijama koje će biti organizovane u narednim mesecima. Polaznice seminara su građanke opštine Paraćin koje se bave rukotvorinama, a koje su ranije svoje radove izlagale na etno sajmovima i Sajmu privrede. One će proći niz obuka usmerenih na jedan vid rukotvorina sa tradicionalnim motivima, kako bi se do kraja projekta došlo do jedinstvenog proizvoda koji će biti plasiran na tržište.

Povezane objave