Predsednik OSSRB Zoran Gajić u poseti OK Borcu

 Predsednik OSSRB Zoran Gajić u poseti OK Borcu

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije obišao je danas OK Borac, Halu Sportskog centra Paraćin i u opštini razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave o uslovima rada ovog sportskog kluba.

Cilj sastanka predstavnika OS Srbije sa predstavnicima lokalne samouprave i OK Borca je poboljšanje uslova rada ovog kluba koji u svom sastavu osim seniora i seniorki ima i selekcije pionira i kadeta. Zoran Gajić, Predsednik OSSRB rekao je da je povod za njegov dolazak namera da se upozna sa uslovima funkcionisanja ovog odbojkaškog kluba, kao i određenim problemima.

Ovaj objekat koji sam video zaista je jako dobar, ima uslova za treninge, dobro se održava i nije ni slučajno što je klub veoma uspešan i nalazi se u Prvoj ligi Srbije. U Paraćinu definitivno postoji perspektiva odbojke, ima dosta dečaka koji treniraju – daleko više od mnogih klubova Superlige i to je ono što nas raduje jer od toga zavisi budućnost muške odbojke u Srbiji.

rekao je Zoran Gajić.

Gajić je istakao da Savez ne finansira klubove, već da je to na sposobnostima vodećih ljudi u klubu, kao i lokalnoj samoupravi, a da Odbojkaški savez pomaže klubovima na načine koje može – klubovi ne plaćaju sudijske troškove, zatim kroz projekat „Moj prvi smeč“ koja omogućava besplatnu školu odbojke za dečake do 14 godina.

Božidar Cerović, potpredsednik OK Borca kaže da je prethodni period za ovaj klub bio prilično težak i da su razlozi za to nedovoljno novca u budžetu.

Mi sa igračima imamo profesionalne ugovore koji moraju da se ispoštuju. Dva igrača iz prošle sezone smo izgubili zato što nismo mogli da ih platimo. Za ovaj rang takmičenja koji igramo potrebna su određena sredstva – 5,6,7 miliona dinara. Mi smo prošle godine sa 5 miliona završili kao 5. u ligi, što je ogroman usleh sa tako malo novca. Mi razumemo da je teška situacija svuda, i u privredi i generalno, ali verovatno znate da je odbojkaška ekipa seniora najboljeplasirana sportska ekipa iz Paraćina.

kaže Cerović.

Tomica Petrović, predsednik OK Borac zadovoljan je današnjom posetom i veruje da će uslovi u kojima paraćinski odbojkaši rade uskoro biti još bolji.

Ovo je velika čast za grad Paraćin, a i za klub Borac. Ova poseta je jedan podstrek i znak da radimo nešto dobro. Ono što je potrebno je da se napravi još bolja veza između sporta i opštine, da se nađe neki modalitet da se malo više uloži u sport.

rekao je Petrović.

A iz opštine kažu da se trude da u svim oblastima stvore bolje uslove rada i unapredi sarasnju sa svim republičkim institucijama, pa tako i kada je sport u pitanju.

Znamo da je glavni problem nedostatak sredstava koja se izdvajaju iz lokalne samouprave. Mi ćemo se truditi da ove godine i narednih godina ta sredstva budu veća, kako bismo sport u našoj opštini digli na jedan viši nivo.

izjavio je zamenik predsednika opštine Milan Simić.

U okviru posete predstavnika Odbojkaškog saveza, razgovarano je o adaptaciji aneksa Hale sportova, promeni podloge i proširenju kapaciteta Hale sportova, rekao je zamenik predsednika opštine Paraćin.

Povezane objave