Preko 50 umetničkih dela na tradicionalnom Novogodišnjem prodajnom salonu

 Preko 50 umetničkih dela na tradicionalnom Novogodišnjem prodajnom salonu

Kolekcionari umetničkih dela i ljubitelji likovnih radova od večeras su u prilici da svoje kolekcije obogate delom nekog od 20 umetnika koliko ih je svoja dela izložilo na ovogodišnjoj prodajnoj izložbi u paraćinskom Kulturnom centru.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija koja na jednom mestu okuplja umetnine brojnih priznatih likovnih umetnika u našem gradu dešava se petnaesti put, s obzirom na to da prošle godine prodajni salon nije organizovan usled epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

Ovo je veliko finale kada govorimo o izložbama ove godine u Paraćinu. Novogodišnja prodajna izložba je već tradicionalna, ove godine imamo oko 20 izlagača, tj. 20 umetnika je donelo svoje radove i imamo oko 50 dela. Ovo je sjajna prilika da rezimiramo celu godinu, da vidimo šta smo uradili i da sa našim lokalnim umetnicima porazgovaramo kako bi, eto, Kulturni centar, a i sama galerija dodatno poboljšala svoj rad što se tiče izlaganja, ali i organizacije Sisevačke likovne kolonije.

kaže Aljoša Gligorijević, v.d. direktora Kulturnog centra Paraćin.

Umetnička dela u galeriji će se nalaziti do 31. januara, a svima onima koji se zainteresuju za određeno umetničko delo, Kulturni centar će omogućiti komunikaciju direktno sa autorom.

Novogodišnji prodajni salon nije poslednja u nizu aktivnosti koje u decembru organizuje paraćinski Kulturni centar, a ono što predstoji jeste veliki novogodišnji koncert operske dive Milice Ilić sa gostima iz Italije.

Voleo bih da iskoristim priliku da za vaš portal pozovem sve zainteresovane da 28. decembra dođu na koncert Concerto di Capodanno u paraćinskom Pozorištu od 20h na kojem će nastupiti naša Milica Ilić sopran, Frančesko Tupo iz Napolija koji je tenor i njegova supruga Sabina Končari sa jezera Komo. To će biti jedinstvena prilika da naši Paraćinci čuju operske izvođače iz zemlje gde je opera i nastala.

zaključio je Gligorijević.

Povezane objave