PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE BOJANA PETROVIĆA BOKCA U PETAK U RISC-u

 PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE BOJANA PETROVIĆA BOKCA U PETAK U RISC-u

Nakon impozantne izložbe inspirisane životom Roma koju je fotograf Bojan Petrović Bokac krajem avgusta po prvi put predstavio Paraćincima, fotografije sa izložbe „Tuga i radost – ROMI“ naći će se u fotomonografiji istog naziva. Autor će knjigu na kojoj je radio dugo i temeljno publici predstaviti u petak 20. oktobra u paraćinskom RISC-u. Početak promocije zakazan je za 20h.

Nesputan, slobodarski duh Roma; ono što im na licu izmamljuje osmehe i suze, četiri godine bila je inspiracija našem poznatom fotografu Bokcu. U tom periodu, od 2012 – 2016. godine nastaju njegove vrhunske fotografije koje će se sada naći i u knjizi. Čitaoci i gledaoci, moći će da, osim samih fotografija vide i recenzije Bokčevih kolega, priznatih fotografa iz Srbije i zemalja u okruženju, ali i da čuju reč samog autora.

Na samoj promociji biće moguće kupiti primerak fotomonografije, a sav novac prikupljen od prodaje te večeri Bokac će proslediti za sređivanje kuće romske porodice koju je tokom nastanka ovog serijala najviše fotografisao.

Ovim događajem biće i zvanično zatvoren ovogodišnji SARMATES festival umetničke fotografije, u organizaciji Art Tim foto grupe.

U susret predstavljanju fotomonografije, podsećamo se kako je proteklo otvaranje izložbe Tuga i radost – ROMI“, a tekst o tome je na ovom linku.

Povezane objave