„Pružiti otpor i biti odlučan u tome da si slobodan“

 „Pružiti otpor i biti odlučan u tome da si slobodan“

Večeras je u centru Paraćina održan treći protest građana protiv uvođenja kovid propusnica. Prema rečima okupljenih, organizatora nema i ovo je inicijativa koja nema političku pozadinu.

Ovo je protest protiv uvođenja kovid propusnica koje za nas koji nismo naivni nisu samo kovid propusnice, kao što ni maske nisu bile samo maske nego je uvek iza toga nešto još veće i nešto što još više ugrožava naša osnovna ljudska prava i slobode. Cilj je pružiti otpor i biti potpuno odlučan u tome da si slobodan. Ti znaš da si slobodan, ali moraš to i drugima da pokažeš.

kaže Milena Dulović, učesnica protesta.

Na protestu ima učesnika svih generacija – od najmlađih do onih u poznim godinama života. Milomir Ružić jedan je od onih koji su redovni na skupovima kod spomenika u centru grada i objašnjava nam svoje razloge:

Propusnice ne leče narod nego više zezaju narod, da budem onako grub. Do 22h nema korona, od 22:01 korona ulazi u restorane i tačno zna ko nije vakcinisan i njega napada, ove vakcinisane neće da napada. Umesto da pokušaju da leče ljude, oni uvode raznorazne zabrane koje ne vode ničemu. Manje smo imali zaraženih onda kad nismo imali vakcinu. Ja nisam vakcinisan, ne nosim masku, evo živ sam. Dal sam zdrav ne znam, ali osećam se zdravo.

rekao je Ružić.

Na pitanje ko je inicijator protesta u Paraćinu Milena Dulović odgovara da je ovo jedna spontana, ljudska priča.

Ovo je buknulo kao požar. Kao kad u šumi pališ skup malih vatrica i zapali se cela šuma. Takva je situacija u Srbiji trenutno, pa i u Paraćinu.

kaže Milena.

Okupljanja su planirana svake večeri u 20h. Sastanak je uvek kod spomenika Pobedniku u centru grada, a kuda će ići protestna šetnja ne zna se do samog kretanja, jer, kako kažu, faktor iznenađenja je bitan za one koji ih možda negde čekaju.

Povezane objave