PRVO MESTO ZA SPASOVDANCE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U RUSIJI

 PRVO MESTO ZA SPASOVDANCE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U RUSIJI

Na međunarodnom festivalu   “Звёздный дождь 2023” u Ruskom gradu Ekaterinburg, KUD „Spasovdanski vez iz Drenovca osvojio je prvo mesto u konkurenciji od preko 40 ansambala.

Ovo je još jedan ogroman uspeh za naš ansambl i naš Drenovac! Zbog nemogućnosti putovanja, umetnički žiri je naš video snimak kojim smo aplicirali najpre uvrstio u program festivala, zatim emitovao na festivalu i na kraju punopravno ocenjivao i dodelio najviše ocene!

kaže Aleksandar Mihajlović, predsesdnik KUD „Spasovdanski vez“ iz Drenovca

Ovo je drugi put da Spasovdanci osvajaju prvu nagradu u Rusiji. Prethodna je bila 2021. godine a takođe su ranijih godina više puta bili prvaci i u Belorusiji.

Za ovo takmičenje prijavili smo dve koreografije: Igre iz Šumadije i Vlaške igre. Učestvovalo je preko 250 ansambala i pojedinaca. Ovo je veliki uspeh za nas u godini jubileja. Ove godine proslavljamo 10 godina postojanja i ovo je nagrada svim Spasovdancima za deceniju na sceni. Rekao bih i da je ovo jedan lep poklon našem Drenovcu koji činimo nadaleko poznatim i bitnim.

ističe Mihajlović.

„Spasovdanski vez“ ovih dana priprema trodnevni koncertni i izložbeni program u Ribarskoj banji a nakon toga sledi veliki koncert u Kruševcu.

Povezane objave