Putujuća izložba malih formata ULUPUDS-a od večeras u paraćinskom Kulturnom centru

 Putujuća izložba malih formata ULUPUDS-a od večeras u paraćinskom Kulturnom centru

45 likovnih radova malog formata (25x25cm) članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije od večeras krasi zidove galerijskog prostora Kulturnog centra u Paraćinu. Reč je o putujućoj izložbi ULUPUDS-a koja obilazi gradove širom Srbije, da bi svoj put završila u beogradskoj Galeriji Singidunum gde će biti izabran najbolji rad koji će biti nagrađen.

Ove godine radove malog formata a rađenih najraznovrsnijim tehnikama imaće priliku da vidi publika u Arilju, Beogradu, Velikoj Plani, Despotovcu, Jagodini, Kruševcu, Rumi, Staroj Pazovi i Paraćinu. Naš grad je godinama unazad jedan je od odabranih u kome ova izložba gostuje.

Paraćin je uvek standardan tu, imamo tu neku tradiciju i lepu saradnju sa ULUPUDS-om. 45 radova je izloženo ove godine, i ono što ja uvek volim da kažem povodom ove izložbe je da uvek imamo nescrpan izvor i izbor talentovanih umetnika. I nekako, možda su mali formati nepravedno zapostavljeni kod široke umetničke publike, a u stvari mnogo vrede i tek kada se možda baš obrati pažnja na mali format i na sve te detalje i vidi se ta umetnička vrednost.

ističe Nenad Jevtić, direktor Kulturnog centra Paraćin.

Ova izložba je i takmičarskog karaktera, a svaki posetilac može svoj glas dati jednom umetničkom delu. Najbolji rad će na kraju biti i nagrađen, a svoju ocenu daće i stručni žiri.

Izložba će kod nas biti dve nedelje, te u tom periodu posetioci mogu da glasaju. Ja bih, iako su velike vrućine i jako čudno i promenljivo vreme, sve zainteresovane sugrađane da dođu do naše galerije, radimo svakog dana od 09-20h, od ponedeljka do petka. Ovo je uvek jednistvena prilika da se odmori mozak i da se nešto lepo vidi. Dobro došli u vaš i naš Kulturni centar!

rekao je Jevtić.

Povezane objave