Putujuća izložba malih formata ULUPUDS-a od večeras u paraćinskom Kulturnom centru

 Putujuća izložba malih formata ULUPUDS-a od večeras u paraćinskom Kulturnom centru

45 likovnih radova malog formata članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije od večeras krasi zidove galerijskog prostora Kulturnog centra u Paraćinu. Reč je o putujućoj izložbi ULUPUDS-a koja obilazi gradove širom Srbije, da bi svoj put završila u beogradskoj Galeriji Singidunum gde će biti izabran najbolji rad koji će biti nagrađen.

Ovo je, sada već mogu da kažem, tradicionalna putujuća izložba malih formata ULUPUDS-a koji već petu, šestu godinu zaredom u drugoj polovini jula bude postavljena u galeriji Kulturnog centra. I ove godine konkurencija je bila jaka, kažu da su mali formati ponekad i teži za rad nego veći. Zastupljene su sve slikarske tehnike – od akvarela, grafičke, crtačke tehnike, ulje, akril, kolaž, mozaik, digitalna grafika, kao i olovka, tuš na papiru. Autori su članovi svih sekcija ULUPUDS-a. Izložba osim što je raznovrsna, ima i svoju količinu kvaliteta.

ističe Nenad Jevtić iz Kulturnog centra Paraćin.

Izložba će do kraja godine promeniti osam izložbenih prostora i u svakom od njih posetioci će moći da glasaju za svog favorita među radovima. Postavka će u Paraćinu biti izložena do 12. avgusta, a Kulturni centar će za sve posetioce biti otvoren radnim danima od 09-15h.

Povezane objave