Raspisan Javni poziv za novi ciklus programa Moja prva plata

 Raspisan Javni poziv za novi ciklus programa Moja prva plata

foto: screenshot mojaprvaplata.gov.rs

Od danas pa sve do 31. oktobra zainteresovani poslodavci će imati priliku da se prijave za učešće u novom ciklusu programa Moja prva plata i to putem sajta www.mojaprvaplata.gov.rs. Ovo je prva faza programa, nakon čega sledi druga faza – odnosno prijava namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 06.11. do 24.11.

Treća faza programa podrazumeva izbor kandidata od strane poslodavaca. Poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će poslodavci obaviti u periodu od 27. novembra do 08. decembra tekuće godine.

Potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, kao i početak osposobljavanja nezaposlenih lica biće u periodu od 01. januara do 15. januara 2024. godine. 

Planirano je da se u program „Moja prva plata“ u novom ciklusu uključi do 10.000 mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će biti sproveden kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, i to u trajanju od 9 meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa. 

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati svega 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Povezane objave