SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U PARAĆINSKOM RISC-u

 SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U PARAĆINSKOM RISC-u

20 poslodavaca iz Paraćina i okoline potražuje radnike za više od 200 različitih pozicija na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Opštinom Paraćin i Regionalnim inovacionim startap centrom.

Različita radna mesta su u pitanju, traže se i kuvari, konobari, prodavci, zatim vozači, krojači, elektrotehničari, projektanti, elektroinženjeri…Ovo je jedan moderan vid komunikacije između lica koja traže zaposlenje i poslodavaca i na jednom mestu imate tu neku mogućnost da se odmah odradi i prelaminarna selekcija kandidata od strane poslodavaca, da obave taj neki prvi intervju sa licima. Takođe, da predstave profil svoje kompanije, a i ljudi koji traže posao mogu da čuju neke bliže uslove što se tiče samih poslova. To je nešto što mi svake godine radimo i ovaj sajam se pokazao kao dobar vid posredovanja.

kaže Anita Nešić, rukovodilac službe NSZ Paraćin.

Zaključno sa martom 2023. godine, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Paraćinu nalazi se 5.191 lice. Među poslodavcima koji su oglasili potrebu za novim radnicima su i kompanije Moravacem, Apis Paraćin, Poslovni sistem Mihajlović, MiB Proing, Motherson Ćuprija i mnoge druge.

Povezane objave