Salon vina 12. marta u hotelu Petrus

 Salon vina 12. marta u hotelu Petrus

foto: https://www.facebook.com/turistickaorganizacija.paracina

Više od 50 vinarija iz raznih delova Srbije do sada je potvrdilo učešće na 9. po redu Salonu vina koji će 12. marta biti održan u hotelu Petrus. Početak je zakazan za 11h.

Kako kažu iz Turističke organizacije Paraćina koja događaj organizuje devet godina unazad, Salon vina u Paraćinu je postao nezaobilazna kota u vinskom kalendaru, kako Srbije tako i regiona. Čak i oni koji znaju sve ili misle da poznaju vinsku scenu, u Paraćinu se dodatno iznenade, pošto se uvek premijerno pojave neke nove zvezde. Na taj način Salon Vina u Paraćinu predstavlja nezaobilaznu „lektiru“ za sve vinske poslenike u rejonu, a pre svega za vlasnike renomiranih ugostiteljskih i trgovačkih objekata u široj okolini. – poručuje TOP na svojoj fejsbuk stranici.

Vino za ocenjivavanje može da prijavi onaj proizvođač koji proizvede više od 100 litara vina autohtonih sorti grožđa koje su naznačene na prijavnom listu. Rok za prijavu je 8. mart u prostorijima Turističke organizacije opštine Paraćin. Žiri za ocenjivanje činiće trojica stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada.

Ovaj tradicionalni događaj koji okuplja proizvođače i ljubitelje vina Turistička organizacija realizuje u saradnji sa Vinskim viteškim redom „Steva Pisar 1804“, a pod pokroviteljstvom opštine Paraćin.

Povezane objave