SARMATES 2022 – izložba „Srbija“ u Zabregi, humanitarna prodajna izložba Nevenke Milojković i samostalna izložba Lazara Lekovića

 SARMATES 2022 – izložba „Srbija“ u Zabregi, humanitarna prodajna izložba Nevenke Milojković i samostalna izložba Lazara Lekovića

Paraćinska foto grupa ArtTeam i danas je nastvila bogat program prvog međunarodnog festivala fotografije SARMATES. Najpre je u Zabegi otvorena izložba koja nosi naziv „Srbija“ – u prelepom ambijentu u kanjonu Crnice nizale su se fotografije inspirisane srpskom kulturom, tradicijom i nasleđem.

foto: Bojan Petrović Bokac

U večernjim časovima otvorene su dve samostalne izložbe – najpre u NB „Dr Vićentije Rakić“ humanitarna prodajna izložba Nevenke Milojković, članice ArtTeam-a. Sav novac od prodaje fotografija namenjen je donaciji za lečenje Vuka Vasića, a neposredno pre samog otvaranja prodate su tri fotografije ove mlade fotografkinje.

Za kraj ovog dana, ArtTeam je sačuvao otvaranje izložbe fotografija poznatog srpskog umetničkog fotografa Lazara Lekovića. Postavka fotografija u paraćinskom Kulturnom centru nosi naziv „Drugi pogled // Pronađena umetnost“. Lekovićeve fotografije nagrađivane su više od dvadeset puta na domaćim i međunarodnim fotografskim konkursima, a mnoge su objavljivane u domaćim i stranim časopisima.

Povezane objave