Sertifikati za 10 najboljih projekata ovogodišnjeg konkursa Partnerstvo za budućnost

 Sertifikati za 10 najboljih projekata ovogodišnjeg konkursa Partnerstvo za budućnost

10 najboljih projekata među nikad jačom konkurencijom od čak 48 pristiglih na ovogodišnji konkurs „Partnerstvo za budućnost“ kompanije Moravacem danas je dobilo sertifikte u Regionalnom inovacionom startap centru. Konkurs je bio otvoren od 21. marta do 29. aprila 2022. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin. Ovogodišnji dobitnici su:

• UG „Pridruži se“ – „Rastimo na čistom vazduhu“

• UG „Centar za podršku žrtvama porodičnog nasilja“ – „Vršnjačko nasilje: izazov 21. veka“

• Kulturni centar Paraćin – „Osmeh za predstave“

• Društvo za negovanje tradicije, kulturu, umetnost, turizam i ekologiju “Petrus“ Zabrega – „Sačuvajmo Namasiju“

• Osnovna škola „Stevan Jakovljević“, Paraćin – „Budućnost pripada onima koji su u školi danas“

• Crkvena opština Popovac – „Izrada gasne instalacije grejanja u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Popovcu“

• Studentska organizacija Paraćin – „Smeću nije mesto tu! 2.0“

• Sportski savez optine Paraćin – „Sportom do zdravlja“

• Udruženje gradjana “Štit” Paraćin – „Vuna glavu čuva“

• Predškolska ustanova ‘’Bambi’’ – “U korak sa godinama uzleta”

Pobednicima je sertifikate uručio generalni direktor kompanije Moravacem, Rade Bučevac.

 Ovo je jedan od najprepoznatljivijih projekata koji radi naša organizacija evo već trinaestu godinu. Nakon višegodišnjeg iskustva sa našom kompanijom, verujem da je prepoznajete kao odgovornu, kako prema svojim zaposlenima, tako i prema poslovnim partnerima i prema zajednici u kojoj poslujemo. Posvećenost zaštiti životne sredine i saradnji sa svim partnerima na lokalu ogleda se u organizaciji aktivnog dijaloga sa interesnim grupama jer nam je cilj da uključimo potrebe naših komšija prilikom donošenja ispravnih poslovnih odluka i preuzimanja odgovarajućih akcija. Na osnovu analiza potrebe, a ujedno poštujući vrednosti i vizije naše kompanije strateški definišemo i unapređujemo svoje angažovanje u lokalnoj zajednici. Upravo zato je projekat Partnerstvo za budućnost ostao da živi toliko godina odolevajući izazovima vremena.

rekao je Bučevac.

Ukupan fond za nagrade iznosio je 30.000 evra, a nagradu je dobilo 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra. Žiri su činili predstavnici kompanije Moravacem, a ovogodišnji konkurs bio je trinaesti po redu.

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 76.600 ljudi na 3.100 operativnih lokacija u 29 zemalja širom sveta. Sa tržišnom kapitalizacijom od EUR 27.6 milijarde (2020), CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i druga na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi, kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi. 

Povezane objave