Slabo interesovanje građana za prvu dozu vakcine

 Slabo interesovanje građana za prvu dozu vakcine

foto: pixabay.com

497 Paraćinaca za dvadeset dana septembra primilo je prvu dozu vakcine protiv virusa korona. 231 osoba odlučila se za vakcinu proizvođača Fajzer, dok je 266 onih koji su tokom septembra primili prvu dozu kineske vakcine.

Koordinatorka za imunizaciju paraćinskog Doma zdravlja dr Ivana Marjanović kaže da je intersovanje građana za prvu dozu koje je drastično opalo preko leta i dalje veoma slabo,čak i pored pogoršanja epidemiološke situacije u našem gradu.

Svega dvadesetak osoba dnevno primi prvu dozu što je malo, dok je interesovanje za treću buster dozu vakcine mnogo veće.

kaže dr Marjanović.

Treću dozu vakcine primilo je skoro 2300 Paraćinaca, a samo u toku jučerašnjeg dana dato je 78 trećih doza vakcine. Buster doza ne mora biti istog proizvođača kao prve dve, a da li se Paraćinci odlučuju da „mešaju“ vakcine?

Ko primi Fajzer prvi put, on ne odlučuje da menja proizvođača. To pokazuje dosadašnje iskustvo. Kada je Sinofarm u pitanju, skoro polovina naših sugrađana je odlučila da umesto kineskog proizvođača treći put primi Fajzer vakcinu. Malo je više onih koji su se i treći put opredelili za Sinofarm. To je apsolutno odluka svakog pojedinca, mi lekari na to ne utičemo.

ističe koordinatorka za imunizaciju.

Podsetimo, vakcinacija se obavlja radnim danima od 07-20h i subotom od 07-14h u Domu zdravlja. Paraćincima su na raspolaganju vakcine proizvođača Fajzer i Sinofarm.

Povezane objave