Sme li se kroz vašar automobilom?

 Sme li se kroz vašar automobilom?

U Paraćinu je u toku poslednji ovogodišnji vašar kojim tradicionalno obeležavamo Tomindan. Tezge za prodaju nalaze se u ulici Majora Gavrilovića i delu Vidovdanske koje su zatvorene za saobraćaj, što je i obeleženo saobraćajnim znakom. Ipak, izgleda da neke naše sugrađane to nije sprečilo da automobilom prođu kroz pešačku zonu, probijajući se pored pešaka i tezgi.

Lepo vreme izmamilo je Paraćince napolje, te je posećenost za sada solidna, prema rečima prodavaca. Roba razne namene, od garderobe, preko igračaka pa sve do nameštaja može se naći na mnogobrojnim tezgama duž Majora Gavrilovića i Vidovdanske.

Ono što je, nažalost, praksa koju sa sobom nosi svaki vašar – to je nepoštovanje saobraćajnih propisa i znakova za zabranu parkiranja, zbog čega često dolazi do kolapsa u delu ulice Majora Gavrilovića ka pružnom prelazu u Dankovu. Parkirana vozila onemogućavaju normalno kretanje pešacima po trotoarima, naročito osobama u invalidskim kolicima ili osobama sa malom decom, zbog čega je kretanje ovim delom puta često nebezbedno.

Povezane objave