Spasovdanci u nedelju igraju za Kristinino zdravlje

 Spasovdanci u nedelju igraju za Kristinino zdravlje

KUD „Spasovdanski vez“ iz Drenovca u nedelju organizuje koncert u kruševačkom Bioskopu, a povod će biti human, jer će se tom prilikom prikupljati novac za lečenje Krušrvljanke Kristine Blagojević. Njihovi gosti na koncertu biće FA Čarapani.

Koncert počinje u 19:30, a ulaznice koje koštaju 500 dinara mogu se kupiti u restoranu Park u Kruševcu.

Osamnaestogodišnjoj Kristini koja sa roditeljima i dva brata živi u selu Glabare kod Kruševca 2021. godine dijagnostikovan je tumor na mozgu.

Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV. Međutim, nakon godinu dana, tumor se vratio. Kristina je operisana u bolnici u Istanbulu. S obzirom da se radi o vrlo agresivnom tumoru, neophodno je da što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija lekom Delytact.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj. Roditelji više nisu u mogućnosti da sami snose troškove lečenja stoga se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu.

screenshot Fondacija Budi human

Povezane objave