Srećko Zdravković: umetnik kome je svaki trenutak inspiracija

 Srećko Zdravković: umetnik kome je svaki trenutak inspiracija

Izložba Crtež – intuicija, inspiracija, imaginacija Srećka Zdravkovića otvorena je večeras u galeriji novog Kulturnog centra. Nešto manje od stotinu crteža ovog paraćinskog likovnog umetnika krasiće prostor Kulturnog centra narednih deset dana, a Zdravković otkriva šta posmatračima poručuje nazivom izložbe.

Intuicija je kada se konektujete sa Bogom i anđeli vam prenose neku ideju, vi ne znate odakle ta ideja. I sad, ako si ti inspirisan, ako imaš talenta, ti to prihvatiš i od toga napraviš imaginaciju. Ono što nije materijalno, ti kao umetnik to materijalizuješ da mogu i drugi da vide.

objašnjava Srećko Zdravković.

Umetnik koji u svom stvaralačkom opusu ima preko 150 000 crteža kaže da inspiraciju nalazi u svemu. Ova izložba predstavlja i retrospektivu njegovih radova nastalih od srednjoškolskih dana, pa do danas.

Nema dana da ne povučem makar jednu liniju. Recimo, u vojsci kada sam bio – trajala je 365 dana i odatle imam 365 crteža, za svaki dan iz vojske ja imam crtež. Ne postoji određena tematika, život je tematika. Sve ono što te okružuje, sve ono što osećaš, tematika je ljubav kao najširi pojam.

kaže Zdravković.

Crteže Srećka Zdravkovića koji iza sebe ima preko 50 samostalnih izložbi, Paraćinci će imati priliku da vide do 7. decembra, do kada će postavka biti u galeriji novog Kulturnog centra.

Povezane objave