Srpska fabrika stakla se u RISCu predstavila Paraćincima i oglasila pozicije na kojima upošljava radnike

 Srpska fabrika stakla se u RISCu predstavila Paraćincima i oglasila pozicije na kojima upošljava radnike

Događajem pod nazivom ZABLISTAJMO ZAJEDNO organizovanim u paraćinskom RISC-u Srpska fabrika stakla približila je svoje poslovanje lokalnoj zajednici – svi zainteresovani imali su priliku da prisustvuju prezentaciji fabrike i upoznaju se sa načinom rada i poslovanja Vaider grupe.

Namerno smo izabrali da datum našeg predstavljanja bude 28. jun – zbog zajedništva koje je naša vojska pokazala na Vidovdan u borbi protiv Turaka. Poenta i slogan današnjeg događaja je „Zablistajmo zajedno“ jer smatramo da samo zajedno sa građanima možemo doći do našeg cilja, da postanemo vodeća kompanija u republici, a možda i šire, u proizvodnji staklene ambalaže.

rekao nam je Nikola Sibinović, vođa projekta HR

Ovo je jedan od vidova približavanja kompanije lokalnoj zajednici, a istovremeno, oni koji su u potrazi za poslom, mogli su da konkurišu za neku od pozicija na kojima kompanija trenutno zapošljava.

Trenutno su nam najpotrebniji radnici na pozicijama: alatničar, operator kontrolne linije, pregledač i mašinista. Svaka pozicija je specifična, nijedna nije fizički zahtevna, a ono što mi tražimo i što su naši glavni kriterijumi jeste odnos prema poslu, timski rad, marljivost i kod ovih pozicija konkretno preciznost. Dosta radimo i na uključivanju mladih – uključili smo se u program dualnog obrazovanja i smatramo da jedan od najvažnijih sistema školovanja i da predstavlja pravu budućnost. Svakako imamo i mogućnost stručne prakse, kadrovskih stipendija za studente 3. i 4. godine, kao i za učenike završnih godina srednjih škola.

rekao je Sibinović.

Takođe, kompanija nudi mogućnost zapošljavanja i u Sloveniji, u staklari Hrastnik koja je deo iste grupacije, a uz pomoć u vidu legalizacije odlaska, pripreme dokumentacije radi dobijanja radne dozvole.

Nedavno je u paraćinskoj Staklari puštena u rad nova peć koja je povećala proizvodni kapacitet staklene ambalaže. Takođe, dosta se ulaže u tehnologiju rada kako bi proizvedena ambalaža bila vrhunskog kvaliteta.

Kapacitet ove peći je trenutno oko 270 tona, imamo i tri takozvane ISO mašine koje su svaka za sebe specifične, sa ugrađenim posebnim alatima koji pritiskanjem te takozvane smese izbacuju gotov proizvod, odnosno različiti tip ambalaže – trenutno smo orjentisani na proizvodnju tegli i flaša za mineralnu vodu.

objašnjava Sibinović.

Iz kompanije napominju da svi oni koji nisu posetili današnji događaj u RISC-u, mogu se informisati o slobodnim pozicijama i aplicirati za posao putem sajta sfsparacin.com i mejla posao@sfsparacin.com.

Povezane objave