Šta krije „Dubina očiju crnih“ – u Kulturnom centru predstavljena zbirka pesama Zlatice Aranđelović

 Šta krije „Dubina očiju crnih“ – u Kulturnom centru predstavljena zbirka pesama Zlatice Aranđelović

Stihove prepune emocija, utkane u pesme koje sačinjavaju novu zbirku književnice Zlatice Aranđelović Paraćinci su imali prilike da čuju sinoć u galeriji Kulturnog centra gde je održana promocija knjige pod nazivom Dubina očiju crnih.

Zbirka u kojoj će mnogi pronaći, barem deo svojih osećanja, snova, traganja objavljena je u izdanju Saveza književnika Književnika u otadžbini i rasejanju. Zlatica kaže da je osećanja uvek vode kroz pisanje, i otkriva nam šta to krije dubina očiju crnih:

Dubina očiju crnih mnogo krije, zato što su crne oči same po sebi toliko duboke da je do njih tako teško doći. Oči bilo koje boje mogu lako da se dokuče, ali za crne treba mnogo, mnogo truda, da bi se došlo do njihove dubine i da bi se saznalo sve što kriju. Pesme su nastale iz mojih najdubljih osećaja, emocija, mojih težnji, pa i mojih boli i tuge…oličenje su mojih snova, moje mašte.

kaže autorka Zlatica Aranđelović.

Pesme su novijeg datuma, nastale su u poslednjih nekoliko meseci, a zbog emocionalne dubine koju nose Zlaticu upoređuju i sa Jovanom Dučićem.

Emocije me vode, pre svega, jer sam jako emotivna osoba, sva satkana od ljubavi, ljubav mi je najznačajnija. I sva ta težnja – ka mladosti, traženju sebe, pronalaženju i stvaranju nove žene. Recenziju za knjigu radila je književnica Anđa Šušić koja me je oduševila jer je moje stihove uporedila sa Dučićevim, po sadržajnosti, zato što ne pišem samo prazne stihove nego tako duboke, emotivne i mislim da u mojoj knjizi može svako da pronađe delić sebe.

rekla nam je Zlatica.

Da književnik „nikad ne spava“ govori i činjenica da ova paraćinska književnica priprema još jednu knjigu koja će biti u prozi, a prema Zlatičinim rečima ona će svetlost dana ugledati sledeće godine.

Do tada, Paraćinci mogu uživati u stihovima njene knjige Dubina očiju crnih koju svi zainteresovani mogu poručiti preko interneta.

Povezane objave