Terzić: Svi nas već vide u Srpskoj ligi, ali nema opuštanja

 Terzić: Svi nas već vide u Srpskoj ligi, ali nema opuštanja

Fudbalski klub SFS Borac protutnjao je kroz jesenji deo prvenstva u Zoni Zapad – skorom od 13 pobeda i jednim remijem zauzima lidersku poziciju na tabeli sa čak 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Jedinstvo 1936 iz Kruševca. Pripreme za nastavak sezone uveliko traju, a timu su se pridružila dva igrača – Aleksandar Lazarević koji dolazi iz Rembasa i Filip Milić iz Jasenova.

To je bio maksimum u ovom trenutku jer nema igrača na tržštu. Nismo hteli da gomilamo igrače u prelaznom roku samo da bi se reklo da smo nešto uradili. Sačekaćemo priliku, nadamo se ćemo ući ove godine u Srpsku ligu, pa će nam onda biti lakše.

kaže trener FK SFS Borac Zoran Terzić.

Kada je u pitanju tok priprema, prema rečima igrača, tim se uigrava i očekuju da prvenstvo ostane u istom ritmu kao i pre zimske pauze:

Tim je ostao skoro isti, polako se uigravamo, trudimo se da to bude na što višem nivou da bi ostali prvi i prešli u višu ligu. Za sada bežimo 7 bodova, a nadam se da će se posle prvog kola u Kruševcu prednost povećati na 10.

kaže Nikola Milenković, igrač FK SFS Borac.

Treniramo svakog dana, imamo samo jedan dan pauze nedeljno, a vikendom igramo pripremne utakmice. Trudimo se da se spremimo što bolje za polusezonu.

rekao je osamnaestogodišnji Svetislav Simić, igrač FK SFS Borac

Ipak, strateg ekipe Borca kaže da ih čeka još dosta rada do početka polusezone i da treba intenzivno raditi na poboljšanju forme.

Odigrali smo dve pripremne utakmice – izgubili smo od Dubočice 5:0, a sa Batočinom igrali 1:1. To nam je pokazalo da smo u mnogo lošijem stanju nego što smo bili. Prvo, pauza od 3 meseca, igrači su, mogu da kažem bili dosta neozbiljni, kod par njih postoju višak kilograma i to mora da se istopi u ovom pripremnom periodu. Intenzivno radimo na treninzima, a imaćemo i još 4 pripremne utakmica, tako da mislim da će na kraju sve biti ok.

objašnjava Terzić.

Jedna od pripremnih utakmica biće i protiv paraćinskog Jedinstva koje bi, u slučaju da se Staklari vrate u Srpsku ligu bilo rival ekipi sa stadiona kraj Staklare. Šta kažu, hoće li utakmica protiv zeleo-belih proteći u prijateljskoj atmosferi, ili ćemo 27. februara gledati pravi gradski derbi?

Biće to prijateljska utakmica, mi se mahom svi znamo. To će biti prilika da trener proba malo tim, da meša ekipu i proveri ko je spreman za prvo kolo a ko ne.

kaže Nikola Milenković, igrač FK SFS Borac

Ma biće prijateljska atmosfera naravno, bolje da igramo sa komšijama nego da putujemo nekih 150km da bismo igrali pripremnu utakmicu. Gledali smo da što više utakmica igramo protiv srpskoligaša, što Jedinstvo i jeste. Na taj način ćemo se što bolje pripremiti, jer je Srpska liga mnogo jača od Zone i mislim da treba da naviknemo na taj nivo takmičenja.

rekao je trener FK SFS Borac.

Ambicije kluba jasne su od starta prvenstva, te se težnja za vraćanjem u viši rang ne dovodi u pitanje. Ipak, Terzić ističe da je tim prešao tek pola puta do tog cilja:

Svi se ponašaju kao da smo već ušli u Srpsku ligu, a ja sam maksimalno oprezan i ozbiljan, ne dam da se igrači opuste. Jer, 7 bodova prednosti jeste mnogo kad se pogleda, ali to čas pada u vodu porazom protiv Jedinstva u prvom kolu i onda ako bi nam se približili na 4 boda već ulazimo u frku i nervozu. Ukoliko dođe do nekog zasićenja, začas se ta bodovna prednost istopi i onda nismo uradili ništa. Ja ne želim uopšte da razmišljam tako i da do toga uopšte dođe. Zbog toga smo maksimalno fokusirani na celo prvenstvo i baš zato to prvo kolo nazivam nekim „polufinalom“. Moramo da igramo ozbiljno do kraja i da se radujemo tek tamo početkom juna.

zaključuje Zoran Terzić, tener FK SFS Borac.

Do nastavka takmičenja u Zoni Zapad deli nas još manje od mesec dana. Prvo kolo biće odigrano 12. marta, a Staklare već na samom startu očekuje gostovanje protiv najvećeg rivala za ulazak u Srpsku ligu Istok – kruševačkog Jedinstva 1936 koje je u prvom delu sezone u Paraćinu savladano rezultatom 3:0.

Povezane objave