Trojica Paraćinaca uhapšena zbog pokušaja ubistva

 Trojica Paraćinaca uhapšena zbog pokušaja ubistva

N.J. (1969), M.Z. (1995) i P.S. (1995) iz Paraćina uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivična dela ubistvo u pokušaju, odnosno ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, navodi se u saopštenju Policijske uprave Jagodina.

Oni su se 26. februara, u večernjim satima, kombijem dovezli do kuće dvadesetšestogodišnjeg poznanika, pozvali ga da priđe vozilu, a kada je on to odbio, N. J. je, kako se sumnja, izvadio pištolj i uperio ga ka njemu, nakon čega je on počeo da beži. Potom su ga jurili kombijem, a N. J. se sumnjiči da je ispalio dva hica, od kojih jedan u pravcu dvadesetšestogodišnjaka. Kada su ga sustigli, M. Z. i P. S. su ga, kako se sumnja, palicom više puta udarili, a potom su sva trojica pobegli. Povređeni mladić zbrinut je u paraćinskoj bolnici.

U dvorištu vikendice koju koristi N. J. policija je pronašla kombi u kome se nalazila palica i nož na rasklapanje, dok su unutra nađeni pištolj i 36 grama praha za koji se sumnja da je kokain. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a nakon veštačenja praha, ukoliko se utvrdi da se radi o kokainu i krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osumnjičeni su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini. Sudija im je odredio pritvor do 30 dana.

Povezane objave