U Crvenom krstu edukacija iz programa Borbe protiv trgovine ljudima

 U Crvenom krstu edukacija iz programa Borbe protiv trgovine ljudima

Licencirani treneri iz Paraćina, Svilajnca i Ćićevca u toku današnjeg i sutrašnjeg dana obučavaće paraćinske srednjoškolce za edukatore u oblasti borbe protiv trgovine ljudima. Ovaj program, prema rečima stručne saradnice Crvenog krsta Emine Mladenović, paraćinski CK realizuje jednom godišnje.

Danas i sutra je vreme Crvenog krsta Paraćin obezbeđeno za obuku edukatora iz oblasti borbe protiv trgovine ljudima. Treneri će zainteresovanim srednjoškolcima održati obuku, nakon čega će učesnici obuke steći pravo i sami budu budući edukatori. Moći će da predaju svojim vršnjacima na ovu temu, kao i na tribinama i manifestacijama koje se tiču borbe protiv trgovine ljudima.

kaže Emina Mladenović, stručna saradnica CK Paraćin.

Licencirani treneri će učenicima problematiku oblasti trgovine ljudima pokušati da približe kroz predavanja, radionice i interaktivan rad, kaže jedan od trenera Filip Simić:

Najpre ćemo se upoznati sa samim Programom borbe protiv trgovine ljudima. Mi radimo edukaciju, dakle, ne učestvujemo u samom spašavanju osobe koja je žrtva trgovine ali ćemo pričati o tome kako prepoznati ovaj problem, kako učesnici sami da se zaštite od toga, gde najčešće može da dođe do samog problema, kao i kako se takav slučaj prijavljuje.

istakao je Filip Simić, licencirani trener u oblasti borbr protiv trgovine ljudima.

U toku dvodnevne obuke, paraćinski srednjoškolci naučiće kako da edukaciju vrše u starosnim grupama od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta. Da bi sa nivoa vršnjačkog edukatora prešli na nivo licenciranog trenera u oboj oblasti, učesnici moraju da imaju tri obavljenje edukacije, kao i godinu dana usavršavanja i rada u ovoj oblasti, nakon čega stiču pravo na kandidaturu za licenciranog trenera.

Povezane objave