U Opštini uručena donacija paraćinskoj Policijskoj stanici

 U Opštini uručena donacija paraćinskoj Policijskoj stanici

Jedan računar i jedan alkotester uručeni su danas u Opštini predstavnicima Policijske stanice u Paraćinu. Sredstva za ovu donaciju obezbedio je Savet za bezbednost u saobraćaju opštine Paraćin godišnjim programom korišćenja sredstava od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Paraćin.

Ovaj program po dobijenoj saglasnosti Agencije za bezbednost u saobraćaju odobrilo je Opštinsko veće. Pomoć mesnoj saobraćajnoj policiji i ostalim organima koji se bave bezbednosti u u saobraćaju na teritoriji opštine predviđena je Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, a s ciljem efikasnijeg rada saobraćajne policije.

Ovakvih nabavki opreme biće i ubuduće, u cilju podizanja bezbednosti saobraćaja na gradskim ulicama i smanjenja broja povređenih i poginulih. U prethodnih godinu dana Savet za bezbednost u saobraćaju bavio se problemima u ovoj oblasti, između ostalog obavljeni su radovi na nekim opštinskim putevima, postavili smo dva brzinomera sa radarom u ulici Tome Živanovića. Izrađena je tehnička dokumentacija za zonu škole u Potočcu na državnom putu, u toku je dobijanje saglasnosti od nadležnih Puteva Srbije. Zadovoljni smo prošlogodišnjim rezultatima jer je bilo manje poginulih nego prethodnih godina.


kaže Dušan Ilić predsednik lokalnog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja.

Povodom današnjeg uručenja alkotestera i računara Policijskoj stanici, predsednik opštine Vladimir Milićević istakao je dobru saradnju sa lokalnom policijskom stanicom:

Veoma nam je važna bezbednost saobraćaja, pokrenuli smo mnoge akcije i ove godine imaćemo ih još više. Rešićemo i problem nepropisnog parkiranja. Na mnogim mestima planirano je usporavanje saobraćaja jer se ne poštuje propisana brzina. Usporivače ćemo postaviti na određenim pravcima gde je najfrekventniji saobraćaj. Takođe, saobraćajna policija će pojačano raditi svoj posao da bi svi građani bili bezbedni.

kaže Vladimir Milićević.

Načelnik Policijske stanice u Paraćinu Dragan Stojinović izrazio je zahvalnost na uručenoj opremi koju će ubuduće ova stanica koristiti u obavljanju poslova.

Hteo bih da se u ime Policijske stanice u Paraćinu zahvalim lokalnoj samoupravi na ovoj zaista vrednoj donaciji koja će umnogome olakšati rad policijskih službenika. Zahvaljujem se i na visoko iskazanoj svesti i osećaju za naše potrebe i mogućnosti da se pomogne. Pored toga što će ova vredna oprema olakšati rad naših policijskih službenika, to će u krajnjoj instanci, a za to se svi zalažemo, doneti i veću i bolju opštu bezbednost građana Paraćina.

zaključio je Stojinović.

Povezane objave