U paraćinskoj Hali sportova u toku turnir u malom fudbalu Sindikata srpske policije

 U paraćinskoj Hali sportova u toku turnir u malom fudbalu Sindikata srpske policije

foto: Kanal M

Sindikat srpske policije današnji dan posvetio je sećanju na požrtvovanje svih onih policajaca koji su svoje živote dali u ratovima od 1990 – 1999. godine na prostoru bivše Jugoslavije. Tim povodom u Sportsko-rekreativnom centru organizovan je Memorijalni turnir u malom fudbalu koji nosi naziv „Heroji Pomoravskog okurga“.

foto: Kanal M

Ovo je prvi Memorijalni turnir, a predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ramitović kaže da je ovo jedan od načina da porodicama stradalih pokažu da sećanje na njih i dalje živi.

Na ovaj način želimo da se odužimo ljudima koji su živote dali, za sve ono što su uradili za nas. Trudićemo se i prenositi sa kolena na koleno da se oni nijkada ne zaborave, znate postoji ona narodna „Smrt ne postoji, ljudi umiru tek kada ih svi zaborave.“

rekao je Ramitović.

Današnji turnir u malom fudbalu igra se po propozicijama 4+1, a nadmeće se 10 ekipa iz policijskih uprava širom Srbije, kao i jedna ekipa koju čine članovi Nezavisnog sindikata policije Republike Severne Makedonije.

Do toga da mi danas budemo ovde došlo je jer radimo isti rad, delimo iste probleme i došli smo da odamo počast najzaslužnijim kolegama koji su poginuli za ovu državu, pružimo podršku njihovim porodicama i zahvaljujemo se srpskom sindikatu na pozivu da danas budemo ovde.

rekao je Vladimir Avramovski

Porodicama poginulih policajaca u ratovima devedesetih godina dodeljene su plakete, a predstavnici sindikata i paraćinske Policijske stanice položili su i vence na Spomenik palim borcima u ratovima od 1990 – 1999. kod paaraćinskog srednjoškolskog centra.

Povezane objave