U paraćinskom Kulturnom centru predstavljena treća zbirka poezije Paraćinca Mladena Stojadinovića

 U paraćinskom Kulturnom centru predstavljena treća zbirka poezije Paraćinca Mladena Stojadinovića

38 pesama podeljenih u 5 ciklusa čini novu, treću po redu zbirku pesama autora Mladena Stojadinovića iz Paraćina koja nosi naziv „U raskoraku“. Nastale u prethodnih pet godina, pesme su različite i po temama i po motivima, a autor svoju poeziju uglavnom definiše kao refleksivnu.

Ima i deskriptivnih pesama, i ljubavnih…teško je o tome govoriti, to će bolje kritičari reći. Insipriše me priroda, inspirišu me ljudi, ali najviše me inspiriše u stvari neki moj doživljaj toga, neke moje emocije, moje misli o tome što vidim, što osećam. Tako da je to u stvari neka vrsta samorefleksije.

ističe autor zbirke „U raskoraku“.

Pre ove knjige, Stojadinović koji živi i radi u Beogradu izdao je dve zbirke poezije – „Vrtlozi trenutka“ i „Svitac u slepoj ulici“. Naslov treće zbirke, kako kaže autor, odražava lični doživljaj perioda u kome su pesme nastale. Ističe kako se godinama stil pisanja jeste promenio, ali je zadržao lični pečat svog načina izražavanja.

Mislim da je moja poezija sad postala još svedenija nekako, kraće su rečenice, više je metafora i drugih figura, ali u principu mislim da sam zadržao neki svoj stil, tako da neko ko čita prve dve zbirke relativno bi lako mogao da pronađe sličnosti.

kaže Mladen Stojadinović.

Zbirka pesama „U raskoraku“ izdata je u izdavačkoj kući Poetikum iz Kraljeva. Na promociji su o ovoj poeziji, ali i stvaralaštvu Stojadinovića govorili i književnik iz Kruševca Zoran Đurić, Andrija T. Radomirović predsednik KK „Mirko Banjević“, kao i Olga Ružić Lodika, dugogodišnja predsednica ovog književnog kluba.

Organizatori književne večeri bili su KK „Mirko Banjević“ i Kulturni centar Paraćin.

Povezane objave