U Paraćinu održan Kendo kup Paraćina

 U Paraćinu održan Kendo kup Paraćina

Paraćinska Hala sportova bila je mesto gde su se danas našle najbolje kendoke Srbije, s obzirom na to da je održan šampionat Srbije u kendou u ekipnoj konkurenciji. Takmičenje je obuhvatalo juniorsku, žensku i kategoriju seniora. Najpre su na teren izašli juniori, a u finalnom susretu našle su se dve ekipe sačinjene od Paraćinaca, takmičara SK Katori. Kao pobednici izašli su Nemanja Ćajić, Jovan Ljubičić i Luka Ilić.

Bilo je jako neobično danas jer smo se borili međusobno, klub sa klubom, naši sa našima. Bilo je i nezgodno zato što su naši isto jako dobri borci, tako da nije bilo baš lako. Jako mi je drago što je ovoliko ljudi iz kendoa došlo u Paraćin, svi oni su učinili ovo takmičenje još boljim.

rekao je Luka Ilić, član pobedničke ekipe u juniorskoj kategorij i reprezentativac Srbije u kendou

Kendo kup Paraćina organizuje se od 2009. i prve tri godine bio je individualan turnir, da bi kasnije prerastao u ekipno državno prvenstvo.

Mi smo 2009. godine ovaj turnir počeli kao entuzijasti. Tada su se takmičili samo „Rjuđin“ iz Kragujevca i „Katori“ iz Paraćina. Sledeće godine već je prerastao u nacionalni turnir gde su dolazile ekipe iz cele Srbije i vremenom zbog našeg entuzijazma ali i dobre organizacije to je preraslo u državno šampionat na kome danas imamo između 70 i 80 takmičara. Pored Paraćinaca, danas se ovde takmiče članovi klubova iz Beograda, Kragujevca, Niša.

kaže Paraćinac Ivan Jovanović, predsednik Kendo saveza Srbije.

U kategoriji žena, pobedu je takođe odneo SK Katori Paraćin, dok je u muškoj konkurenciji ekipni državni prvak Kraljevski kendo klub Beograd, a Paraćinci su zauzeli 3. mesto.

Povezane objave