U toku 9. Sajam pčelarstva i meda u Paraćinu

 U toku 9. Sajam pčelarstva i meda u Paraćinu

U centralnoj gradskoj ulici u toku je deveti po redu Sajam pčelarstva i meda. Oko 60 izlagača pčelinjih proizvoda, ali i opreme za pčelarstvo izlaže svoje proizvode duž ulice Kralja Petra I.

Organizatori – Društvo pčelara Grza i Turistička organizacija Paraćin saglasni su u tome da ova manifestacija nakon devet godina postojanja sve više dobija na značaju.

Imamo preko 60 izlagača na Sajmu, a ove godine pojavilo se i dosta novih. Nadamo se da ovaj sajam godinama zauzima sve veće okvire i da sve više raste. Ranije je sajam bio održavan u Hali sportova, ali smo proteklih godina rešli da izađemo među ljude, da im pokažemo šta su pčele i koliko su značajne za sve nas.

kaže Nebojša Ponjavić, predsednik Društva pčelara Grza.

Ovde imamo izlagače iz raznih krajeva Srbije – najviše je Paraćinaca, ali ima i proizvođača iz okoline, Trstenika, Kruševca, Kraljeva…Pored meda, propolisa i pčelinjih proizvoda, ovde imamo i izlagače, odnosno proizvođače košnica, i ostale prateće opreme za pčelarstvo. Turistička organizacija je pružila punu logističku podršku u organizaciji ovog sajma pod pokroviteljstvom opštine Paraćin.

rekao je Vladan Vučković, direktor TOP.

U centru grada izloženi su i radovi učenika nižih razreda paraćinskih osnovnih škola sa temom „Pčele i med“, a najbolji su i nagrađeni. Sajam je otvorio zamenik predsednice SO Paraćin Miloš Đokić, a po otvaranju okupljeni građani su imali priliku da vide i nastup KUD „Boki 4. juli“.

Povezane objave