Učenice viole ćuprijske Škole za muzičke talente održale koncert u paraćinskom Kulturnom centru

 Učenice viole ćuprijske Škole za muzičke talente održale koncert u paraćinskom Kulturnom centru

Elena Bogdanović, Natalija Urošević, Tara Jovanović i Bojana Šerović učenice su viole u klasi profesora Miloša Simića koje su večeras nastupale pred paraćinskom publikom u galeriji Kulturnog centra. Na repertoaru su bila dela Baha, Hofmajstera, Šuberta, Mendelsona, ali i mnogih drugih poznatih kompozitora, a upravo taj repertoar talentovane učenice pripremaju za republičko takmičenje.

Učenice su različitih uzrasta, od 13-17 godina, sviraće program koji imaju na republičkom takmičenju za dve nedelje. Mi smo već pravili neke interne časove u školi, a ovo je sada pred drugačijom publikom, malo otvorenije, to im je „kaljenje“ i jako znači.

kaže prof. viole Miloš Simić.
foto: Kulturni centar centar

Škola za muzićke talente u Ćupriji je internatskog tipa, traje deset godina i pohađaju je učenici koji dolaze iz čitave Srbije koji kasnije školovanje nastavljaju na akademijama u našoj zemlji ali i širom sveta. Ovakvi koncerti talentovanih učenika Škole u Ćupriji rezultat su višegodišnje dobre saradnje paraćinskog Kulturnog centra i Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

foto: Kulturni centar
foto: Kulturni centar

Povezane objave