Učenici MEŠ-a „oživeli“ Radovana III na sceni paraćinskog Pozorišta

 Učenici MEŠ-a „oživeli“ Radovana III na sceni paraćinskog Pozorišta

Poznate replike Radovana, Rumenke, Katice, Georgine i ostalih likove čuvene komedije Radovan III Dušana Kovačevića Paraćinci su večeras imali prilike da čuju, ali u jednom novom izdanju – u izvođenju učenika Mašinsko-elektrotehničke škole koji su predstavu iz ’70ih godina prošlog veka oživeli na sceni paraćinskog Pozorišta.

Mihajlo Cvetković koji tumači lik Radovana III gledajući predstavu na jutjubu došao je na ideju da bi on i njegovi školski drugari mogli da je, u svom maniru, izvedu pred Paraćincima.

Nikad ranije nisam gledao Radovana III i jednog dana kada mi je bilo dosadno pustio sam na jutjubu i jako mi se svidela predstava. Pošto smo i ranijih godina pripremali predstave, rešili smo da tako bude i ove – predložio sam da to bude baš Radovan III ali u našem nekom fazonu. Pripremali smo predstavu mesecima, malo prilagodili tekst i večeras je izvodimo prvi put.

kaže Mihajlo Cvetković.

Zoran Radmilović je svakako sinonim za ovu predstavu – koliko je bilo teško glavnom glumcu da iznese ovu ulogu a da ne kopira legendarnog Radmilovića?

U početku sam pokušao da glumim Zorana Radmilovića, iako je to nemoguće, ali kroz tu glumu sam se upoznao sa tim likom i onda sam video šta on i ja imamo zajedničko, pa sam onda na neki drugi način nadogradio moju ulogu.

ističe Mihajlo.

Mini Raičević poverena je uloga Katice – Radovanove ćerke koja je, zbog neostvarene želje oca da ima sina, postala vozač hladnjače. Na sceni izgleda prilično uverljivo, a kako se pripremala za ulogu i koliko je večerašnja Katica imala u sebi imala Mire Banjac a koliko Mine Raičević – pitali smo je neposredno pre izlaska na scenu:

Pa ja sam se trudila da imam nešto svoje, međutim Mira Banjac… ima specifično nešto u njenoj glumi i njenom ponašanju što sam morala da iskopiram jer Katica je Mira Banjac i nisam htela da izgubi srž njenu. Ali sam i htela da dodam nešto svoje, tako da sam se trudila da budem originalna ali da ne bežim mnogo od onoga kakva je bila Mira Banjac.

objašnjava Mina.

Sudeći po smehu koji se tokom predstave čuo iz publike, učenici MEŠ-a opravdali su visoko postavljena očekivanja. Na sceni su se pored Mine i Mihajla našli i Sara Ristić, Aleksandra Maksimović, Adam Petković, Lazar Nikolić, Saša Ristić, Kristina Petković. Svi oni istakli su da su imali pomoć profesora koja im je u pripremi mnogo značila, najviše profesorke istorije Maline i profesorke srpskog jezika Vanje.

Da čitava priča bude još pozitivnija, sav novac prikupljen plaćanjem ulaznica biće doniran za lečenje malog Vukana koji se bori sa SMA a kome je potrebno preko 300 000 evra za terapiju Zolgensma, lečenje u inostranstvu i rehabilitacije.

Povezane objave