Učenici paraćinskih škola i dalje redovno na nastavu

 Učenici paraćinskih škola i dalje redovno na nastavu

Iako je deo Kriznog štaba nedavno najavio da je prelazak svih škola u Srbiji na onlajn nastavu od ponedeljka realno rešenje, to se neće desiti. Učenici škola u Paraćinu imaće u školama neposrednu nastavu. Kombinovana nastava biće organizovana samo u srednjim školama u Beogradu, Nišu, Šapcu i Vrnjačkoj Banji.

Prema rečima Dejana Nešića, člana opštinskog veća zaduženog za obrazovanje, situacija u paraćinskim školama je pod kontrolom.

Izvestan broj učenika jeste zaražen, ali odeljenja koja imaju tri takva učenika odmah menjaju model nastave i tako se situacija drži pod kontrolom. Do zaražavanja ne dolazi u samim školama, već kontaktima van škole jer se u školskim prostorijama zaista vodi računa o sporovođenju svih protivepidemijskih mera i dezinfekciji.

kaže Nešić.

Prema podacima koje je Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ dostavio Ministarstvu prosvete, od 14. oktobra do 20. oktobra registovano je 4.372 kovid pozitivna deteta školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0.57 odsto od ukupnog broja đaka.

Povezane objave