Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Paraćin obeležilo 15 godina postojanja

 Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Paraćin obeležilo 15 godina postojanja

foto: Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Paraćin

Na današnji dan, pre petnaest godina osnovano je Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Paraćin. Udruženje koje je formirano 12. decembra 2006. godine okuplja ratne vojne invalide i članove porodica palih boraca iz oružanih akcija na prostorima bivše SFRJ nakon 17. 08. 1990. godine, kao i u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Tim povodom, predstavnici Udruženja su u subotu položili venac na Spomenik palim borcima u ratovima od 1990 -1999. godine. Takođe, vence su položili i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920. godine iz Paraćina, zatim gosti iz Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Topola, kao i delegacija Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije.

Posle polaganja venaca i odavanja pošte, druženje je nastavljeno prostorijama Udruženja, gde su članovima uručeni vaučeri za higijenske pakete, a u okviru realizacije projekta „Junacima u čast“ koji je, po konkursu, finansijski podržala opština Paraćin. Domaćini i gosti su u srdačnom razgovoru razmenjivali mišljenja i iskustva, kao i predloge za buduću saradnju.

Video materijal pripada Udruženju ratnih vojnih invalida opštine Paraćin.

Povezane objave