UG Pridruži se donosiocima odluka poslalo nacrt Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa

 UG Pridruži se donosiocima odluka poslalo nacrt Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa

foto: printscreen Fejsbuk/ Pridruži se – Paraćin

Na adrese odbornika, članova opštinskog veća, predsednika opštine, zamenika predsednika opštine i članova komisije koja odlučuje o dodeli sredstava udruženjima po javnom konkursu UG Pridruži se poslalo je pismo i poziv da razmotre predlog izmena Pravilnika o dodeli sredstava.

U prethodnih godinu dana udruženje građana „Pridruži se“ sprovelo je detaljnu analizu opštinske politike dodele sredstava udruženjima građana putem javnog konkursa u periodu 2012 – 2022. godina, uz detaljno analiziranje konkursa iz 2021. godine.

Organizovali smo i okrugli sto uz učešće predstavnika udruženja građana kao i zainteresovanih pojedinaca i donosilaca odluka koji su se odazvali pozivu (poziv je upućen svim odbornicima skupštine opštine Paraćin i svim članovima opštinskog veća).
Posle održanog okruglog stola, organizovali smo i javnu raspravu uz korišćenje društvenih mreža i naše interenet strane na koju smo pozvali sve građane, koje smo prethodno o našim aktivnostima i nalazima iz analize obavestili slanjem deset hiljada pisama direktne pošte.
Po okončanju svih ovih aktivnosti, prispele predloge uključili smo u konačan tekst predloga izmena Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa („Službeni list Opštine Paraćin“ br. 16/2018) koji predstavlja osnovni propis za realizaciju javnih konkursa za dodelu sredstava udruženjima u Opšitini Paraćin.

kaže Dragan Ristić, zastupnik udruženja.

Kako kažu iz udruženja, predložene izmene obezbediće veću transparentnost, lakši rad administracije i umanjiti mogućnost pojave korupcije. Ristić navodi da očekuje podršku donosioca odluka kojima je nacrt Pravilnika dostavljen, kako bi se on našao na dnevnom redu skupštine.

Povezane objave