UG Pridruži se poslalo drugo pismo donosiocima odluka

 UG Pridruži se poslalo drugo pismo donosiocima odluka

Udruženje građana Pridruži se koje sprovodi inicijativu za proglašavanje planine Baba zaštićenim područjem poslalo je pismo donosiocima odluka u opštini Paraćin – odbornicima paraćinske Skupštine i članovima Opštinskog veća o rezultatima istraživanja živog sveta na ovom prostoru, obaveštavaju iz udruženja.

Naša namera je bila da prikupimo podatke o postojećoj naučnoj i stručnoj građi od strane referentnih naučnih institucija, kao i od Zavoda za zaštitu prirode Srbije, državne institucije koja je osnovana u cilju zaštite prirode i čiji je zadatak zaštita prirode i prirodnih dobara, uz vođenje registra zaštićenih prirodnih dobara i informacionog sistema o zaštiti prirode (baze podataka o zaštićenim prirodnim dobrima, staništima, zaštićenim vrstama, područjima ekološke mreže).

navodi se, između ostalog, u pismu.

Prema dobijenim zvaničnim informacijama, područje planine Baba predstavlja stanište velikog broja zaštićenih i strogo zaštićenih vrsta biljaka i životinja od kojih su neke zaštićene i Direktivom o staništima EU. U pismu, uz prateću dokumentaciju, obrazloženi su dobijeni podaci.

Povezane objave