Uhapšen jedan od rukovodilaca Uprave za urbanizam opštine Paraćin

 Uhapšen jedan od rukovodilaca Uprave za urbanizam opštine Paraćin

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Paraćinu uhapsili su B. D. (1966) iz Paraćina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju Policijske uprave Jagodina, Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju piše da se B. D. sumnjiči da je kao jedan od rukovodilaca u Upravi za urbanizam opštine Paraćin omogućio da se ozakoni objekat jednog paraćinskog preduzeća tako što je prethodno svojim potpisom overio obaveštenje da su ispunjeni uslovi za ozakonjenje, kao i da umesto 3,5 miliona dinara koliko iznose takse treba da plati 5.000 dinara, čime su, kako se navodi, oštećeni budžet opštine Paraćin i budžet Republike Srbije.

Takođe se sumnja, piše u saopštenju MUP-a, da je B. D. u rešenje o ozakonjenju uneo neistinitu činjenicu da je to preduzeće dostavilo rešenje Sektora za vanredne situacije, iako nije bilo dostavljeno.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu.

Povezane objave