UVOD U NOĆ MUZEJA – izložba „Braća Musić“ od sutra u paraćinskom Zavičajnom muzeju

 UVOD U NOĆ MUZEJA – izložba „Braća Musić“ od sutra u paraćinskom Zavičajnom muzeju

U četvrtak će u Zavičajnom muzeju u Paraćinu biti otvorena izložba „Braća Musić“ o legendarnim ličnostima srpske istorije. Postavka spada u red edukativnih izložbi, a bavi se životom porodice Musić, značajnim ličnostima srpskog srednjeg veka. Publika će biti upoznata sa rodonačelnikom porodice, čelinkom Musom i njegovom suprugom Draganom, sestrom kneza Lazara Hrebeljanovića, ali pre svega njihovim sinovima Stefanom i Lazarom koji su učestvovali u kosovskom boju i najverovatnije u toj bici izgubili živote. 

Izložba „Braća Musić“ o srednjevekovnoj vlastelinskoj porodici biće otvorena 12. maja u 19 časova. Ovu izložbu priredio je dr Ljubiša Vasiljević, muzejski savetnik u Narodnom muzeju Kruševac.

kaže Branislav Stojanović, direktor Zavičajnog muzeja u Paraćinu.

Izložba je do sada gostovala u mnogim izložbenim prostorima širom zemlje. Biće postavljena u podrumu Muzeja, a sutrašnje otvaranje zakazano je za 19h.

Otvaranje izložbe „Braća Musić“ biće ujedno i uvod u manifestacije „Muzeji za 10“, ali i „Noć muzeja“ u kojoj će Zavičajni muzej Paraćincima ponuditi čak pet različitih postavki.

Povezane objave