Uz kišu i „Veče arija“ završena plovidba ovogodišnjim Ravaneliusom

 Uz kišu i „Veče arija“ završena plovidba ovogodišnjim Ravaneliusom

Iako se svojski trudila, kiša nije uspela da pokvari doživljaj večerašnjeg završnog koncerta ovogodišnjeg Ravaneliusa ljubiteljima klasične muzike i okupljenim na otvorenoj sceni Škole za muzičke talente u Ćupriji. Na repertoaru „Večeri arija“, za kraj plovidbe Ravaneliusom, bila su dela Verdija, Belinija, Mocarta, Dvoržaka, Johana Štrausa Mlađeg, a na sceni su ih oživeli diva raskošnog glasa Sonja Šarić, orkestar Škole za muzičke talente „pojačan“ duvačima solistima Beogradske filharmonije, a uz dirigentsku palicu čuvenog Srboljuba Dinića.

Ovogodišnji, treći po redu Festival muzičke izuzetnosti trajao je čak sedam dana i bio umnogome drugačiji od prethodnih. Nastupi na nekoliko lokacija, među kojima Belgrade Soul Sexteta, zatim kvarteta Rubikon, masterklasovi vrhunskih stručnjaka i radionice namenjene deci, bili su deo sedmodnevnog programa koji je Ćupriju učinio prestonicom muzičke izuzetnosti.

Veoma sam srećan da smo uspeli da napravimo treći Ravanelius koji je duplo ili tri puta duži nego do sada, festival koji je bio propraćen masterklasovima koji su trajali nedelju dana pa je to bila i neka ideja da svi ti profesori pred kraj, a to je bilo sinoć, odsviraju zajedno koncert kamerne muzike. Naravno, tu je i od otvaranja do večeras puno koncerata i evo sada veliko finale, na moju ogormnu sreću i zadovoljstvo. Veoma sam zadovoljan posetom, baš sam srećan stvarno, razgovaramo svaki dan o tome i od otvaranja pa do večeras je bio odaziv odličan. Ja se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dolazili i odvojili vreme da budu deo festivala Ravanelius – to je nešto najvažnije što može neko nekome u stvari da pokloni – vreme i ljubav. Hvala im na tome.

rekao je Dragan Đorđević, umetnički direktor festivala Ravanelius.

Apsolutno je jasno da je ovogodišnjim, trećim izdanjem Festivala muzičke izuzetnosti postavljen jedan visok stadard, te će organizatori imati nimalo lak posao da to naredne godine nadmaše:

Podigli smo lestvicu visoko ove godine stvarno, i to svi koji su bili učesnici, a i, kako da kažem, konzumenti koji su dolazili da slušaju koncerte su veoma zadovoljni. Sledeće godine, eto mogu i da najavim sada, jedan od koncerata koji će biti ili otvaranje ili zatvaranje još uvek ne znamo – Nemanja Radulović i Double Sens orkestar. To će biti okosnica oko čega će se napraviti ostali program festivala.

otkrio nam je Dragan Đorđević, umetnički direktor festivala Ravanelius.

Povezane objave