Variranje korona brojeva; nema potvrđenih slučajeva gripa

 Variranje korona brojeva; nema potvrđenih slučajeva gripa

Da je koronavirus i dalje prisutan među stanovništvom govore brojevi potvrđenih slučajeva koji se kreću od jednocifrenih do dvocifrenih na dnevnom nivou. Tokom jučerašnjeg dana prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 16 osoba. U prvih 7 dana aprila paraćinska kovid ambulanta beleži 74 slučaja zaraze ovim virusom.

Nema potvrđenih slučajeva gripa

Iako su u Domovima zdravlja širom Srbije potvrđena sva tri sezonska virusa gripa – što je za april neuobičajeno, u Paraćinu za sada nema potvrđenih slučajeva, kažu iz Doma zdravlja.

Iz Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ kažu da je epidemiološka situacija kada je u pitanju koronavirus stabilna, ali da se javlja sve više ljudi sa respiratornim problemima, kašljem i povišenom temperaturom, što ukazuje na sezonski grip. „Ponovo se vratio grip, on obično nije udružen sa kovidom, a kad je u pitanju klinička manifestacija – simptomi traju pet do sedam dana. Grip je među nama i to sada, početkom aprila, što je neuobičajeno, s obzirom na sezonalnost pojave gripa“, izjavila je za RTS Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Povezane objave